Zwemloop Assen voor Jesper Boets en Marijke Harmsma; Maarten Beute derde in duathlon Torrox – WTJ 2283

MAANDAG – Naast de Stelleplas aquathlon was er nog een zwemloop zondag. In de Drentse hoofdstad Assen hield Tri4You een open wedstrijd (dus niet alleen voor clubleden). De winst ging naar Jesper Boets en Marijke Harmsma. Jesper liet de Drentse triathloninspirator Martin Veenhuizen achter zich. Derde werd Timo van de Weijden.

Marijke had ruim een minuut voorsprong op Steffie Menzinga en bijna drie minuten op Corinne Visser. Ook de junioren deden mee op de halve afstand. Daarbij boekten Noud Assinck en Michelle Timmer fraaie zeges. Michelle moest er nog wel voor sprinten met Yke Spelde.

Bijzonder was ook dat er voor G-sporters startgelegenheid was. Mats Lande Timmer was daarbij de snelste. Bij de duo’s wonnen Alie en Patrick Wallet. De scholierenwedstrijdjes werden gewonnen door Hafsa Yousfi, Cem Gözel, Ingvill Bakkeland, Jayden Venema, Amy Inwards en Jonas Orsel.

Maarten derde junior; Marike 10e in duathlon Torrox

Veel Drentse atleten. Eentje ontbrak. Maarten Beute uit hetzelfde Assen was namelijk in zonniger oorden te vinden. De junior deed mee aan de eerste duathlon van Torrox, Malaga. Het ging hem goed af, tussen vele Spaanse atleten finishte Maarten als 22e en daarmee derde junior. Dus een podiumplaats.

De wedstrijd werd gewonnen door Andres Carnevali de Castillo in 1.00.35 uur. Maarten deed over de drie afstanden (5/21/2,5) 1.05.16 uur. Een tweede Nederlander – Rik Heymans – deed er 1.26.05 uur over. Snelste vrouw in deze sfeervolle duathlon was Maria Narvaez Paloma in 1.11.39 uur. Marike Bremmer eindigde tiende in 1.19.48 uur.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.