Aquathlon Stelleplas voor Roel Kwaaitaal en Deborah Wissink; Marathon Enschede; Challenge Taiwan – WTJ 2282

ZONDAG – Terug naar eigen land waar vandaag nog twee zwemlopen op het programma stonden. De belangrijkste was die in en rond zwembad Stellenplas te Heinkenszand. De wedstrijd werd aangemerkt als selectierace voor het EK aquathlon.

Roel Kwaaitaal wint aquathlon Stellenplas

De kwalificatiewedstrijd (internationale afstanden 1000 meter zwemmen/5 km lopen) werd gewonnen door Roel Kwaaitaal. De Hellas-atleet was elf seconden sneller dan Trihalis-atleet Jeroen Velders uit Tiel. De derde plaats ging naar de snelste zwemmer van de dag Sem Lazaroms van Toga Oud Gastel. In de wetenschap dat de nummers 1 en 2 vijftig meter te kort zwommen, had Sem dichterbij kunnen eindigen, maar daar is bij de selectie gelukkig rekening mee gehouden. Na Sem volgden Roels snelle vader Rob Kwaaitaal en Hidde Weersma.

Spanning ook bij de vrouwen, waar Deborah Wissink op het laatste moment nog had ingeschreven. Met succes, want ze kwam dan wel na Roos Englebert en Maaike Vooren uit het zwembad, na het lopen waren de rollen omgedraaid en won de vrouw van TTvW voor Dolfijn-atlete Maaike Vooren. Roos Englebert zorgde voor het tweede Gastels brons. Met daar weer achter nog Stijn Koole.

Arno Lambrecht met vele straatlengtes voorsprong

Wie zich exact voor welk kampioenschap heeft geplaatst, was overdag nog niet duidelijk. Er was ook een ‘gewone’ zwemloop in Heinkenszand, die meetelde als finale van het Zwemloop Circuit verdeeld over vijf wedstrijden in West-Brabant en Zeeland. De winst ging overduidelijk naar de Belg Arno Lambrecht. Hij kon al bijna thuis zijn (bij wijze van spreken) vooraleer de nummer twee binnen kwam. Elf minuten was zijn voorsprong op de nummer twee, tevens eerste vrouw: Sandra Vermeulen uit Brielle. Derde overall was Esther de Koning en vierde/tweede man gold Roosendaler Martin Eckhardt. Maar met 16 minuten verschil op de winnende Belg kon je niet echt van een tweestrijd spreken. Anouk Bosma volgde als vijfde en op de zesde plaats stond Pieter Moelker, daarmee derde man op een te klein groepje van acht deelnemers.

Gelukkig had de halve afstand met 24 atleten iets meer deelnemers, maar als we willen dat er volgend jaar nog zwemlopen over blijven: SCHRIJF DAN IN JANUARI BIJTIJDS IN. Die halve ging naar Wouter Verstraate. De Arnemuidenaar had weinig moeite met Jur Mesu uit Middelburg en Hagenees Frans Sanders. Ook hier waren de vrouwen ver van voren te vinden. Derde overall en winnares was Maartje van Gestel. De Bredase leverde een spannend duel met de Vlaamse Sigrid Peeters, afkomstig uit ‘Rockdorp’ Werchter. Selena Poole uit Vlissingen was de nummer drie.

Korte afstanden en selectie

De kortste afstanden waren voor Bredanaar Noud Damer en Lisa Koole uit Zoutelande en de mini ging naar Saar en Tijs Berkens uit Drunen. Al met al gingen de atleten tevreden huiswaarts. Dus voor wie het gemist heeft….

Vroeg in de avond maakte bondscoach Armand van der Smissen de voorlopige selectie voor het WK aquathlon bekend. Daar zijn Roel, Jeroen, Sem, Deborah, Maaike en Roos bij. De wedstrijden zijn begin juni in het Roemeens Targu Mures. Ook voor het EK aquathlon zal min of meer dezelfde groep worden afgevaardigd.

Marathon Enschede

Van de tweede zwemloop – Tri4You in Assen – hebben we nog geen uitslagen. Wel hebben we even gekeken wat de oudste marathon van ons land in Enschede de triatleten heeft opgeleverd. Op de 30e plaats kwam Tom Janssen binnen in 2.38.42 uur. Verder nog: 34.Izak Hanse 2.41.28; 35.Niels Grote Beverborg 2.42.26; 57.Ramon Siljade 2.49.47; 71.Bart van Zelst 2.54.18; 73.Anton Theo Borger 2.54.40; 89.Hans Hiemstra 2.58.52; Aafke Willemsen 3.30.08.

Challenge Taiwan: winnaar in 9.44 uur

Tot slot: de uitslagen van de Challenge Taiwan over de volledige afstand. Ik hoop dat jullie er wijs uit kunnen 😉

2022 Challenge Taiwan 226KM 男子組 最帥照片出爐✨
第一名 許仁茂 09:44:53
第二名 李瑋 10:13:41
第三名 謝昇諺 10:31:53

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.