Hans Bosman start in 10 hele triathlons in 2022

Kalender

De triathlonkalender voor 2022 van Hans Bosman, The Last Man Standing, de triathlontoerist uit Nigtevecht:

5 juni 2022:                       Ironman Hamburg, Duitsland
12 juni 2022:                     Wasserstadt Hannover, Duitsland
18 juni 2022:                     Celtman, Groot-Brittannië
3 juli 2022:                         the Bastion, Heever Castle, Groot-Britannië
10 juli 2022:                      Frysman, Nederland, te annuleren vanwege een kaartfestijn, te                                                                  vervangen door Reverse Triathlon dit seizoen (solo)
24 juli 2022:                      the Outlaw, Nottingham, Groot-Brittannië
7 augustus 2022:             Ironman Maastricht, Nederland
27 augustus 2022:          Gelreman, Nederland
3 september 2022:          Podersdorf, Oostenrijk
10 september 2022:       Challenge Almere, Nederland

Vier Nederlandse, drie Duitstalige en drie Britse hele triathlons. Heerlijk tien dagen buitenspelen in een tijdsbestek van een dikke drie maanden. De overige negen maanden van het jaar ben ik niet actief met triathlon bezig.

Voorbereiding
Het is woensdag 1 juni 2022 en inspecteer mijn triathlonuitrusting. Een gevoel van lichtelijk onbehagen bekruipt me. Nog niet gezwommen dit jaar, niet meer dan 90 kilometer gefietst en de laatste maand 2x 11 km gelopen. Wel in april de mooiste marathon van Nederland in Rotterdam afgerond in 5 uur en 28 minuten (2 minuten voor de officiële cutoff). Meestal ga ik in Rotterdam linksaf ter hoogte van de Coolsingel om na circa 25 km in de auto te stappen. Deze keer niet want twee collega’s doen ook mee. Dank Wendy en Bart die een uurtje sneller zijn.

Onvolkomenheden
Géén intervals, géén pushups, géén lungees, géén situps, géén voedingsplan, géén schema’s, géén rek- en strekoefeningen, géén tacx, géén bandplakvaardigheid, géén fitness, géén indoorsport, géén hartslagmeter, géén afmattende trainingen.
Wel voor het eerst een wattagemeter aangeschaft voor op de fiets om aan te geven wanneer ik loop te linkeballen, wel afdalingsangst, wel open zwemwatervrees, wel te zwaar in gewicht. Ach dat gaat er de komende maanden wel af.

Doelen
Het is fijn doelen te stellen. Geen onmogelijke doelen maar ook niet te gemakkelijk.De belangrijkste vijf doelen zijn:
1. Celtman verder eindigen dan de vorige keer
2. Ironman Maastricht finishen
3. Persoonlijk beste tijd verbeteren in Challenge Almere
4. Reverse triathlon volbrengen
5. Met achttien kilogram op de rug tijdens het looponderdeel een triathlon finishen (ontleend aan het Nederlandse wereldrecord speedmars).

Niet het bereiken van het doel zelf is het meest prettig. De poging op de dag zelf, de weg ernaartoe, levert meer plezier op.  Tevens is het een prettige gedachte dat een doel zou kunnen worden bereikt. Ga ervoor!

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.