WTCS vrouwen; Cassandre Beaugrand wint Leeds ondanks 10 sec tijdstraf. Rachel 14, Maya 18. Barbara 45

Maya Kingma terug in het wereldveld, Rachel Klamer met een andere insteek aan de start en Barbara de Koning op het hoogste niveau acterend, onze nationale inbreng in de race op het hoogste niveau in Leeds.

Cassandre Beaugrand en Flora Duffy openden de wedstrijd tijdens het zwemmen. Maya Kingma en Rachel Klamer ook in de voorste groep. Sophie Coldwell, Duffy , Beaugrand en Spivey  was het leidende kwarten na de wissel, maar Beugrand moest de andere vrouwen laten aan en viel terug in de achtervolgende groep.  Samen met Beth Potter probeerde ze het gat te dichten naar de kop, echter werd bekend dat ze een tijdstraf van 10 seconden had gekregen, vanwege te vroeg opstappen.


Rachel Klamer , Barbara de Koning en Maya Kingma in de achtervolgende groep. Duffy viel uit de kopgroep, Spivey en Coldwell samen aan de leiding. De voorsprong van beiden werd ronde na ronde vergroot naar een 37-tal seconden.

Beaugrand liet weer eens zien hoe goed haar looponderdeel is en nam de koppositie over. Ook Georgia Taylor-Brown  liet haar benen spreken.

Vlak voor de finish nam Beaugrand haar 10 seonden straftijd, maar wist toch te winnen. Georgia Taylor Brown tweede, Sophie Coldwell derde.

Rachel Klamer 14, Maya Kingma 18, Barbara de Koning 45.

 

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.