WTSC Leeds; Wilde wint, schitterende come back van Richard Murray met een 7e plaats

De weg naar de Spelen is echt begonnen met de wedstrijd in Leeds. De eerste race overigens voor Richard Murray in Nederlandse kleuren. De WTCS race in Leeds afgewerkt over een sprint afstand.

Na het zwemmen een compacte groep, maar een snelle wissel van de beide Fransen Vincent Luis en Leo Bergere brachten hen aan het front van de race. Achter hen Hayden Wilde solo in achtervolging en daarachter een grote groep met o.a. Alex Yee, Brownlee, van Riel, Geens en ook Richard Murray, met een heel goed zwemonderdeel. Al heel snel tijdens het fietsonderdeel waren de Britten Alex Yee en Jonathan Brownlee kwijt uit de race, door een valpartij, waar overigens ook Hayden Wilde bij betrokken was.


De voorsprong van de beide Franse atleten groeide per ronde. Jamie Riddle en Marten van Riel waren de mannen die het werk opknapten in de achtervolgende groep, maar de groep verloor seconde na seconde.

In de wisselzone reed Luis gewoon door en belande in de hekken aan het einde van die wisselzone, een tijdstraf als gevolg. Bergere deed het volgens de regels en was weg. Het tempo bij Luis was weg, achter Bergere was het Hayden Wilde die de achtervolging startte.
Wilde haalde met een geweldig loopnummer Bergere in, Luis moest een straf uitzitten en viel ver terug. Richard Murray liep zich geweldig in de top 10, wat een geweldige prestatie en come back van hem.

De winst ging naar Hayden Wilde, voor Leo Bergere, derde de verassende Lasse Luhrs uit Duitsland.

Richard Murray voor Nederland naar een schitterende 7e plaats.

Jelle Geens 8e, Marten van Riel met val in de finishstraat 12e (zie foto).

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.