Liquid Ice, de life saver bij hete weersomstandigheden

Zo eens in de zoveel tijd kom je iets tegen wat echt handig is, in dit geval zeker wanneer je moeite hebt met de warmere weersomstandigheden en je toch moet fietsen of hardlopen omdat je nu eenmaal een race hebt gepland.

Via via werd ik getipt om eens te kijken naar Liquid Ice, een spray voor op je kleding die verkoelend zou werken.

Het principe is doodeenvoudig, je sprayt het spul via de spuitbus op je tri-suit, singlet of t-shirt maar ook een cap of zweetband e.d. moet kunnen werken. Binnen luttele seconden wordt de kleding koud en dit blijft ongeveer 2 a 3 uur aanhouden. Volgens de fabrikant koelt het je kleding af naar een temperatuur van ongeveer 5 graden. Dat is misschien iets te optimistisch, maar je voelt absoluut verschil in met of zonder. Het werkt echt en het blijft verbazingwekkend lang koel. Het werkt het beste wanneer de kleding goed aangesloten zit dus bij uitstek ideaal voor hardlopen en triathlon.

Een aanrader is wel om je ogen en mond af te dekken als je het sprayt op de kleding terwijl je het aan hebt! Don’t do what I did the first time :-).

Maar in de huidige temperaturen een aanrader! Ik heb mijn spuitbus inmiddels zo’n 15 x gebruikt en er zit nog steeds in dus voor de belangrijkste races en trainingen prima te doen.

In Nederland verkrijgbaar via https://runningsolutions.nl/product/liquid-ice-500ml/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.