Frankrijk plaatst zich meteen voor Mixed Relay Triathlon op ‘eigen Spelen’ in Parijs; Nederland figureert als 15e – WTJ 2470

ZONDAG – Het is het Franse team gelukt om meteen bij de eerste de beste gelegenheid kwalificatie voor de Spelen in eigen land af te dwingen. De Haantjes wonnen zojuist het WK Mixed Relay in Montreal Canada. De Nederlandse ploeg kwam er niet aan te pas en bleef voortdurend rond de voorlaatste of laatste plaats hangen. Jammer, maar er komen nog kansen genoeg.

De Franse ploeg bestond dit keer uit Pierre le Core, Emma Lombardi, Vincent Luis en Cassandre Beaugrand. Zij waren te sterk voor de Britten, die 23 seconden later finishten en de Amerikanen met een achterstand van een halve minuut. De Britten hadden een sterke opstelling met de kersverse wereldkampioenen sprint Alex Yee en Georgia Taylor-Brown aan boord. Sophie Coldwell en Samuel Dickinson hielden het tempo eveneens hoog, maar het was niet genoeg om de Olympisch kampioen meteen al weer te laten starten in de Parijse zomer van 2024. Seth Rider, Taylor Spivey, Kevin McDowell en Summer Rappaport vormden de Amerikaanse formatie.

Aanvankelijk lagen de Fransen derde. na de tweede leg was dat al een tweede plaats en Vincent Luis zorgde ervoor dat zijn team aan de leiding kwam. Tenslotte maakte Cassandre Beaugrand het fraai af. Het Nederlandse team startte met Mitch Kolkman, Rachel Klamer, Richard Murray en Barbara de Koning. Aan de finish hadden ze een achterstand van 4.43 minuten en daarmee vijftiende van de 16 teams. De geringe ervarenheid van Mitch en Barbara op deze discipline en de niet zulke geweldige races van Rachel en Richard maken dat TeamNL de dagen in Canada maar niet te lang op het netvlies moeten houden. Op naar Holten voor de Europe Cup!

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.