Shirin van Anrooij tweevoudig Europees kampioen wielrennen: na tijdrit nu op de weg in Anadia Portugal – WTJ 2486

ZONDAG – Er is een ex-triatlete van wie we voorlopig niet verlangen dat ze terugkeert in haar oude sport. Shirin van Anrooij is namelijk zo goed geworden in wielrennen dat we haar glansrijke carriere in de wielersport niet willen verstoren met uitstapjes naar de driekamp. Wat een prestaties zet de Zeeuwse de afgelopen tijd neer! Na de Europese titel tijdrijden eerder deze week in Anadia Portugal, mocht ze zich vanmiddag ook laten kronen tot Europa’s beste wielrenster U23 op de weg. Shirin was natuurlijk al goed in het veldrijden en vervolgens ook op de weg. Nu rijgt ze de ene na de andere titel aan elkaar. Wat een topsportvrouw. Om te koesteren en toch ook om trots te zijn dat ze uit de triathlon voortkomt.

Dit is nog maar het begin van hetgeen de Kapelse allemaal kan laten zien de komende jaren. Marianne Vos, Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten hoeven niet langer te wanhopen: opvolging is geregeld! Twee weken terug haalde ze zilver op het NK wielrennen in Wijster.

Foto: Facebook John van Anrooij

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.