Stefan van der Pal is om 8 uur aan deel 2 van de Elfstedentriathlon begonnen: ruim 200 km. fietsen – WTJ 2499

ZATERDAG – Gelukkig werd Stefan van der Pal een goede nachtrust gegund in het WestCord Hotel van Leeuwarden. Stel je voor dat hij direct na die monsterzwemtocht aan het fietsen had moeten beginnen. Het is dan wel gekkenwerk, ook Stefan is een mens  van vlees en bloed. Menigeen zal denken: die 235 km. fietsen, dat is appeltje-eitje. Maar ik geef het je te doen om na 108 uur in Friese zwemwateren en met een – hopelijk – redelijke nachtrust een heel andere lichaamsbeweging te maken namelijk fietsen.

Zaterdagochtend om 8 uur is hij vertrokken. De gemiddelde snelheid ligt evengoed nog boven de 30 in het uur. Stefan volgt dezelfde route ‘om de noord’ en was rond 8.50 uur in Dokkum op de eerste ‘stempelplaats’. Anders dan bij het zwemmen (of in goede winters schaatsen) keerde hij niet om richting Barthlehiem, maar maakte hij een lus langs Holwerd (waar de boot naar Ameland altijd vertrekt) om vervolgens via Blije, Ferwert en Hallum af te zakken naar de tweede stad Franeker. Daar stempelde hij om 10.30 uur. Harlingen werd tien minuten later al bereikt, daar deed hij in het water uiteraard iets langer over.

Om 11.15 uur was Bolsward de volgende halte, want ook nu plaatst Stefan in alle elf steden bordjes met een mooie spreuk door Syb van der Ploeg opgesteld. Ruim over de 100 kilometer komt nu Workum in zicht. De verwachte aankomsttijd in Leeuwarden is overigens 16.25 uur. Deel 2 van de Elfstedentriathlon geschiedt dus niet in 5 dagen maar binnen een half etmaal!

Stefan rijdt op zijn bijzondere 14_carbon fiets, er fietsen wat mensen mee. De volgers zijn vol bewondering: hoe kan iemand na zo lang zwemmen nog als een raket zo hard fietsen! De NOS was er gisteren ook al bij en de teller voor de Stichting Semmy loopt lekker door.

Doneren kan nog steeds. Doe het via de website www.stefanvanderpal.nl

================

p.s.: het was aardig geweest om de 2500e WTJ te maken met de finish van Stefan. Nou ja, je kan niet alles hebben…..

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.