Lotte Wilms over haar deelname in PTO race Edmonton

We spreken met Lotte Wims, sinds zaterdag in Canada voor de PTO race in Edmonton en nog steeds behoorlijk last van de jetlag.

Het is net alsof ik voortdurend een kater heb. Ik ben nog nooit aan deze kant van de wereld geweest, reisde vooral in het Aziatische gebied rond. En nu voor deze PTO race in Edmonton. De PTO is heel goed voor de sport en deze eerste wedstrijd is heel bijzonder. Een wedstrijd op het allerhoogste niveau, waar ik deel van uit mag maken, met een ongekende prijzenpot.

Het fietparcours is best lastig, een  soort ITU parcours met nogal wat klimmen, beetje als een criterium. Ik hoop bij de eersten uit het water te komen om dan het uitdagende fietsparcours te kijken waar ik sta. Ik maak deel uit van een startveld van absolute topvrouwen, waarvan ik de meesten niet ken en het is een fantastische kans om te zien waar ik sta. Ik ga blanco de wedstrijd  in, grijp deze geweldige kans , doe mijn ding en zie tenslotte wel wat het resultaat zal zijn.

Voor mij opnieuw een kans om te leren in een race op dit hoge niveau. Immers WK’s komen er ook aan, waar ik er ook wil staan en dan is deze wedstrijd een geweldige test, waar ik kan racen tegen de top van de wereld.

De PTO heeft het geweldig voor elkaar hier, ze hebben alles top geregeld: Massage, fysio, zwemwater is allemaal voor ons beschikbaar. Morgen kunnen we voor het eerst zwemmen in het buitenwater en is er de wedstrijdbriefing. Ik voel de spanning, maar het is wel een gezonde spanning. In de voorbereiding visualiseer ik altijd mijn race en probeer vooral kalm te blijven, al is dat soms lastig.

Gelukkig is mijn partner Brad Fernley ook hier en hij doet me inzien dat triathlon eigenlijk bijzaak is en onze toekomst samen veel belangrijker is. Ik heb Brad leren kennen via paratriatlete Lauren Parker. Ik hielp Lauren in de voorbereiding voor de paralympische spelen. Brad was aanwezig in 2017 toen Lauren dat vreselijke ongeluk kreeg. Zelf heeft hij na dat ongeluk besloten niet meer te racen , maar staat mij wel bij op een hele bijzondere manier.

Na ons gesprek gaat Lotte op weg naar Breakfast with Bob.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.