Goud voor Alex Yee (ENG) en Flora Duffy (BER) Commonwealth Games; De middenafstand op de Alp prooi voor Leon Pauger (FRA) en Audrey Merle (FRA)

Commonwealth Games
In de mannenrace de winst naar Alex Yee (ENG) voor Hayden Wilde (NZL) en Matthew Hauser (AUS).
Wilde , brons tijdens de Spelen, zocht al in het zwemonderdeel de aanval en kreeg Tayler Reid en Jamie Riddle mee.
Alex Yee (zilver OS) , in de achtervolgende groep tijdens het fietsen, wist zijn achterstand na het fietsen te beperken tot 15 seconden. De gedroomde finale Yee/Wilde leek werkelijkheid te worden, tot bleek dat Wilde een tijdstraf had gekregen voor het niet reglementair zijn helm in de box te plaatsen, bij het ingaan van de laatste ronde lopen.

Een bijzonder gebaar van Wilde op het moment dat Yee hem wist bij te halen en het besef daar was dat er een tijdstraf volgde; de felicitatie aan Yee.

In de vrouwenrace een verrassend sterk zwemnummer voor Beth Potter (SCO) en zij beëindigde als eerste de 750 meter zwemmen, in een groepje met Flora Duffy (BER), Georgia Taylor-Brown (ENG), Sophie Coldwell (ENG) en Legault (CAN). Deze vijf pakten een mooie voorsprong op de achtervolgsters en wisten deze verder uit te breiden. Tot het moment dat Olympisch kampioene Duffy haar kans schoon zag en demareerde. Alleen Georgia Tayler-Browm wist haar te volgen. Samen wisten ze de voorsprong verder uit te bouwen. Beth Potter, zeker na haar ijzersterke zwemonderdeel, moest met lede ogen toekijken dat het dua Duffy/Taylor-Brown een onoverbrugbare voorsprong op wisten te bouwen tijdens de rest van het fietsonderdeel.
In de wissel een klein foutje van Taylor-Brown, waardoor Duffy met enkele seconden voorsprong uit T2 kon vertrekken. Er stond echter geen maat op de Olympisch kampioene en met een sterk looponderdeel wist zij haar titel te prolongeren. Georgia Taylor-Brown had voldoende marge om zilver zeker te stellen, Beth Potter pakte het brons.

Alp d’Huez triathlon-middenafstand.
Na de duathlon en de lange afstand vandaag de wedstrijd op de middenafstand in de triathlonweek op de Alp. Bij de mannen de winst voor Leon Pauger (SUI), voor Florent Lefevbre (FRA) en Alexis Grayel (FRA).
De familie Merle (FRA) deed goede zaken met Audrey op 1 en Celia op twee, de Amerikaanse Claudia Kelsall op drie.
Alle uitslagen vind je hier.

Inmiddels is Maarten van der Weijden begonnen aan zijn mega-fietstocht. Hij wil in 1 week meer dan 3502 kilometer fietsen om op die manier het Guinness wereldrecord  in 1 week verbreken. Natuurlijk alles voor het goede doel; De Maarten van der Weijden Foundation.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.