Brons voor Koen de Leeuw in Xterra: Data Olympische triathlon Parijs; Maarten van der Weijden staakt poging wereldrecord; Nico v.d. Burgt traint voor Swansea; World Police and Fire Games

De Xterra Vulkan leverde Nederlands succes; Koen de Leeuw op een derde plaats, Evert Scheltinga op 4 en Quirijn Waayenberg met een achtste plaats ook in de top 10. De Duitser Jens Roth won de race.
Bij de vrouwen een 7e plaats voor Debbie Ammerlaan, het hoogste podium voor Marie Miroslaw (GER).
Op de korte afstand een 4e plaats voor Andre Aanstoot en een 8e plaats voor Susan Boode.
Volledige uitslag hier.

Het parcours voor de Olympische triathlon was al bekend, nu ook de data waarop de wedstrijden in het Olympische programma van Parijs staan ingepland; de mannenwedstrijd 30 juli, de vrouwen 31 juli en de teamrace 5 augustus.

Het is Maarten van der Weijden niet gelukt zijn poging om 3503 (of meer kilometers te fietsen) in 7 dagen. Op dag twee moest hij zijn poging staken vanwege zadelpijn.

Ah shit…
De zadelpijn op dag 2 was helaas te groot om de kans te behouden om voor het wereldrecord te gaan…
Als je groot droomt dan moet je ook bereidt zijn dat het regelmatig niet lukt.

Nu even tijd voor het gezin, voor Sebas en mijn ouders

 

Nog even terug naar de Alp d”Huez triathlon. Op vrijdag startte paratriatleet Nico van den Burgt op de korte afstand en finishte daar verdienstelijk in 2:34:05. Nico: Wedstrijd gedaanals training. Vooral zwemmen en fietsen was de focus. Met hardlopen gewandeld bij de trail stukken. Focus is 6 augustus World Series in Swansea.

Foto Tom Berkouwer

Maar liefst 14 medailles tijdens de triathlon op de World Police and Fire Games in Rotterdam:
Goud: Merijn Ellerkamp (H30), Michel Beseling (H40), Epko Oosterheerd (H60),Hendrik Jan v.d. Belt (H65), Richelle Kuijper (D18), Jolanda ten Brinke (D50)
Zilver; Gerard Oomen (H60), Bianca IJdens (D40), Janita van der Have (D50)
Brons; Leander van Diggelen (H30), Petrus Kannekens (H60), Britt Zuurbier (D18), Suzanne de Kovel (D30), Jody Sans (D35).

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.