Nederlands podium bij de vrouwen IRONMAN 70.3 Maastricht, winst voor Marlene de Boer en Lukas Bosmans.

Het was Nederlands succes all over in de race in Maastricht over de 70.3 afstand.
De snelste zwemtijd werd gerealiseerd door Ilona Eversdijk, last minute ingeschreven, gevolgd door favoriete Marlene de Boer op 22  seconden.  Al snel tijdens het fietsen pakte de Boer de leiding en stond die niet meer af, ondanks een verkeerde afslag tijdens het fietsen. Sophie van der Most wist zich na een voor haar uitstekend zwemnummer al snel tijdens het fietsen naar een derde positie te rijden. In de laatste ronde van haar meest favoriete onderdeel het kopen, werd het lastig voor van der Most, maar haar derde positie kwam niet meer in gevaar.


Een volledig Nederlands podium dus bij de dames met Marlene de Boer, Ilona Eversdijk en Sophie van der Most.  Met Julia de Leeuw op 5, Kyra Meulenberg op 6, Francisca Schutter op 8 en de in de triathlon debuterende Marieke Brouwer op 9 een top 10 gevuld met Nederlandse deelneemsters.

Bij de mannen winst voor de Belgische vice wereldkampioen H30  in St, George Lukas Bosmans. plaats twee ook naar België met Tom Defoort en brons voor Jannik Stoll (GER). Beste Nederlander Jisk Hoogervorst op de vijfde plaats. Daan de Groot op plaats nummer 7 overall, Sem Kroonen 8, Stefan Timmermans 10.

De Nederlanders op de podia:

1D25 Sophie van der Most 3OA
2D25 Kyra Meulenberg
1D30 Marlene de Boer 1OA
2D30 Ilona Eversdijk 2OA
3D30 Julia de Leeuw
1D45 Haitske Overbeek
3D45 Liane van Egmond
1D55Dorothe Vrieze
2D55 Janet ten Kate
2D60 Paula Visser
3D60 Clarissa Scheeren
1D65 Joeki de Hoog

2H18 Sem Kroonen
2H25 Jisk Hoogervorst
2H30 Daan de Groot
1H40 Erik Doornbos
2H45 Jeroen Korstanje
3H45 Pascal Valentijn
3H50 Vincent van Lieshout
1H55 Jan Blokland
3H60 Bert Vrieze
1H65 Dirk Goldebeld
2H65 Dick Simons
3H65 Rob Putker
2H70 Johan Konings

In de loop van komende week een meer uitgebreid verslag.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.