Donald Hillebregt 33e en Maaike Vooren 18e in European Cup Race Ceuta; Hugo Milner en Kristelle Congi winnen – WTJ 2620

ZONDAG – Het Europese triathlonseizoen loopt ook nog wel een stukje door. Cagliari gisteren, Venetie-Jesolo IM 70.3 vandaag en in het Spaanse Ceuta ook nog een European Cup race. Twee Nederlanders vertegenwoordigden ons land. De beste van het duo was Maaike Vooren die een 18e plaats haalde. Donald Hillebregt vloog van Aqaba meteen door naar Spanje. De reislustige triatleet finishte als 33e. Dat zal hem niet veel verder gebracht hebben in de rankings.

Evengoed blijft het bewonderenswaardig hoe Donald zijn Olympische droom blijft najagen. Is het niet individueel dan toch wel op de Mixed Relay. We hopen voor hem dat die wens ooit in vervulling zal gaan. Het is een enorme investering, die de Firma Hillebregt in deze missie stopt en dan zou het mooi zijn dat het ooit beloond wordt.

De wedstrijd werd gewonnen door de Brit Hugo Milner. Hij liet dankzij een uitmuntende 5 kilometer hardlopen (14,47, maar dat zegt weinig) de Fransman Yanis Seguin en de Zwitser Maxime Fluri achter zich. Arthur Berland en Nan Oliveras uit resp. Frankrijk en Spanje waren de nummers vier en vijf, waarna topfavoriet Paul Georgenthurm de zesde plaats innam.

Het was allemaal weer secondenspel, waarin Donald eigenlijk steeds net te kort schoot. Hij kwam als 37e uit het water. Met zijn twaalfde fietstijd kon hij toch weer contact maken met de mannen vooraan. De 16.36 minuten op de vijf lijkt hard, maar ten opzichte van de concurrentie verloor Donald toch nog anderhalve minuut. Hij had de 41e looptijd en finishte aldus als 33e op 1.50 van winnaar Hugo Milner, die we meer kennen uit de duathlons dan triathlons. Milner kwam dan ook pas laat uit het water, maar zette alles recht bij fietsen en lopen.

Snelste vrouw was de Kristelle Congi uit Frankrijk. Zij versloeg de Spaanse Maria Casals Mojica. Brons ging naar het jonge talent Nora Gmur uit Zwitserland. Maaike Vooren presteerde naar behoren en finishte met een 18e plaats keurig in de middenmoot. Als zesde kwam Maaike al uit het water op 22 seconden van de Portugese Helena Carvalho. Met de 20e fietstijd bleef ze goed in de kopgroep meestrijden vooraan. De 19e looptijd mocht er ook wezen. Ze liep ruim 2 minuten langzamer dan Congi en Casals Mojica, die allebei 17.11 lieten noteren tegen Maaike 19.17 minuten.

Congi was de wereldkampioene van de agegroupers uit Lausanne 2019. Inmiddels is ze overgestapt op de elites en dat bracht haar vandaag een eerste grote zege.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.