Challenge terug in Australië

De Challenge Family keert terug in Australië. Er komt een nieuwe race bij in Canberra. Een halve afstand – zoals vrijwel alle Challenge races- maar ook kortere afstanden komen aan bod. De Australische hoofdstad krijgt de rood-witte kleuren op 26 november 2023 op het parcours waarbij gezwommen wordt in Lake Burley Griffin en fietsen en lopen door Commonwealth Park en de vermaarde brug. Tot dusverre was het Canberra Triathlon Festival niet aan een commercieel label gebonden. Het evenement bestaat al dertig jaar. Het was weer even geleden dat Challenge Down Under buiten Wanaka een wedstrijd had.

Eerdere Challenges in Bateman’s Bay, Forster, Gold Coast en Melbourne waren of van kortstondige duur of stapten over naar Ironman. Hopelijk is Challenge Canberra een mooie, lange traditie beschoren.