Geert Schippers werelduurrecord op Sportpaleis Alkmaar door de lens van topfotograaf Rob Glas – WTJ 2670

VRIJDAG – De nieuwe werelduurrecordhouder handbiken Geert Schipper had geen al te beste nachtrust na zijn geslaagde poging het record van maatje Jetze Plat te heroverde. ,,Ik voel me prima, heb alleen slecht geslapen.” Het record werd werkelijk verpulverd: 47.289 meters.

Geert had tevoren toch wel een goed gevoel over de race. ,,Ik heb er alles aan gedaan. Veel trainen, de juiste voeding.” Zenuwachtig was hij wel ook al omdat zijn ultieme wedstrijd een paar keer moest worden uitgesteld. Corona was niet de geschikte tijd voor een uurrecord en in mei dit jaar diende het sportpaleis Alkmaar als noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen.

Last van spierpijn heeft de 45-jarige krachtpatser uit Spanbroek donderdag niet. ,,Na afloop wel pijnlijke armen, maar de dag erna stond er gewoon weer een training op het programma. Eerst koffie drinken en ook nog naar de fietsenzaak. Bovendien alle leuke berichten en felicitaties lezen.”

Foto’s: Rob Glas

Dat Geert meteen doortraint, ook op het zwemmen en wheelen heeft alles te maken met de laatste opdracht van het seizoen. Samen met Jetze Plat en andere paratriatleten staat Geert eind november aan de start van het WK paratriathlon in Abu Dhabi. En waarschijnlijk heeft Jetze hem woensdag een paar enthousiaste verhalen verteld over zijn wheelermarathons in Londen, Berlijn en New York. Want wat is Geert Schipper begin 2023 van plan? Juist, deelnemen aan een grote marathon. Waarschijnlijk wordt het Parijs.

De werkelijk schitterende featurefoto en alle verder gebruikte foto’s in deze WTJ zijn van de hand van de Egmonder topfotograaf Rob Glas. Uitermate bedankt dat we ze mogen delen Rob. Als het aan ons ligt, vragen we je: kom vaker naar de triathlons!

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.