10 dingen die je in ieder geval niet vergeten moet voor een triathlon

Het lijkt zo vanzelfsprekend , maar ieder jaar ben ik als speaker weer getuige van in paniek rondlopende atleten, die er achter komen dat ze thuis iets vergeten zijn. En nee , het zijn niet alleen de beginners die me wanhopig aanspreken of er via de microfoon nog iets “te regelen” valt.

Een fiets vergeten is iets wat ik in de afgelopen 30+ jaar als speaker nog niet heb meegemaakt, maar verder is alles qua outfit/benodigdheden toch wel de revue gepasseerd. Helmen, wetsuits, fiets- en loopschoenen etc etc. Ik kan me voor mij hilarische momenten herinneren (voor de betreffende atleet absoluut niet natuurlijk) bij wedstrijden van divers niveau, waar we oproepen deden om een atleet toch te kunnen laten starten.

Gewoon een lijstje ergens in een laptop of telefoon nalopen is zo vlak voor een wedstrijd voor een atleet een dingetje. Alles wordt klaar gezet, regelmatig komen die foto’s voorbij, maar dan wordt er in de spanning toch op het allerlaatste moment vergeten. Net even op een ander plekje weggezet en het staat nog thuis, terwijl jij op de wedstrijdlocatie bent. Schoenen die achterblijven op het dak van de  auto van de partner, wetsuit in aparte tas staat nog onderaan de trap thuis, de voeding is achtergebleven in  de koelkast. Afijn, vele redenen voor stressmomenten bij atleten, vlak voor een wedstrijd.

 • Helm
 • Loop- en fietsschoenen
 • Trisuit
 • Wetsuit
 • Licentie
 • Zwembril
 • Voeding/bidon
 • Startnummerband
 • Reserve band/materiaal
 • Timing chip
  Maar ook een kleine handdoek voor in de wisselzone, slippers of oude sokken, vaseline, elastiekjes en zonnebrand zijn belangrijke zaken om niet te vergeten.

Nu weet ik dat er een oplossing is, een triathlon tas die alles kan herbergen en zelfs een apart vak heeft voor de natte (zwem)kleding. Ondanks dat ik geen triatleet ben, gebruik ik zelf deze tas al een aantal jaren voor alle spullen die ik meeneem naar wedstrijden of de Eurosport studio, immers ook je laptop kan je prima meenemen, naast alle ruimte voor mijn papieren voorbereiding en reservekleding.

Meer info https://www.cadomotus.com/nl/triathlon/

 

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.