Uit het weekend nog: crossRBR Wachtebeke; 5150-race Phu Quoc Vietnam; Game On Treasure Half; Knysna Extrme – WTJ 2684

MAANDAG – Net als in Pijnacker was ook in het Belgische Wachtebeke zondag een crossduathlon. Het was een wedstrijd uit de Cross duathlon Series van Triahlon Vlaanderen. De winst ging naar twee mountainbike-specialisten Alexander Chamon en Margot Vanpachtenbeke. Na zijn tweede plaats in Wetteren greep Chamon nu de volle winst. Aan de finish hield hij 2,5 minuut voorsprong op Lennert Cappan met de snelste loper van de slotrun Robin Schuermans op een derde plaats was het podium vol.

De 5 km. lopen, 27 mountainbiken en 2,7 km. lopen ging bij de vrouwen het snelst voor Margot Vanpachtenbeke. Haar voorsprong op de snelste vrouw op de looponderdelen Lies van de Voorde was 4,5 minuut en Lien Boris Lowyck volgde pas op een kwartiertje. Enige Nederlandse deelnemer was de Zeeuw Rens van Dieren, goed voor een 61e plaats.

Vietnam-race met twee Nederlanders

Ironman had de afgelopen dagen races in Egypte, Amerika, Mexico en Vietnam. Die laatste hadden we nog niet genoemd. Het was ook (nog) geen IM 70.3, maar alleen de 5150-format min of meer gelijk aan de kwart afstand. In totaal waren er 260 deelnemers in Phu Quoc voor deze nieuwe wedstrijd, die gewonnen werd door de Israëliër Matan Nemenoff in 2.10.35 uur met de Japanner Takanori Ayusawa en de Le Nhat Tai uit Hong-Kong op de plaatsen twee en drie. De Vietnamese Nguyen Tra My won het vrouwenklassement voor de Amerikaanse Hilary Rea en de Britse Alex Wilkinson. Twee Nederlanders in deze race, allebei in de top tien van het agegroup.

20 NOVEMBER: 5150 IM PHU QUOC (VIE)
M:
21.Friso Klok 2.37.35 (7e M35)
143.Marcel Lennartz 3.25.30 (8e M50)

De andere wedstrijden dit weekend waren de Game On Treasure Coast Half in de USA met als winnaars Jonathan Garich in 4.31.02 en Beth Leiblien in 5.54.08. Daarnaast in Zuid-Afrika de derde editie van de Knysna Extreme over incourante afstanden namelijk 2,5 km. zwemmen-100 km. fietsen en 30 km. lopen. De winst ging naar de Zuidafrikanen Jacques Badenhorst in 5.23.08 en Pauline Tunstead in 6.46.21 uur.

Wat niet doorging is het Long Course Weekend in Jervis Bay. De LCW-races buiten Wales hebben het duidelijk moeilijk, want ook in deze Australische was het aantal inschrijvingen te gering.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.