In de zoektocht naar kandidaten voor een NK kan de Nederlandse Triathlon Bond gelukkig altijd terugvallen op de Tri Hard Series. Voor het NK agegroupers over de standaard afstand was nog geen organisatie gevonden. Inmiddels is het toegewezen aan de Tri Hard Series voor haar wedstrijd in Amsterdam. Tri Amsterdam was voorheen een halve triathlon, nu ligt de focus op de kwart/standaard. Wie mee doet – licentie of daglicentie – op deze afstand komt automatisch in aanmerking voor de Nederlandse titel agegrouper. Dit NK is op zondag 11 juni. Vorig jaar moest Tri Hard Series het NK sprint teruggeven aan de NTB omdat het parcours in Nijmegen niet voldeed. Naar later bleek een terechte beslissing.

Er is nog een NK bij gekomen namelijk het NK crossduathlon. Na een aantal jaren afwezigheid – door corona – keert dit NK terug en wel in Oss, Noord-Brabant. Deze wedstrijd is op zondag 22 oktober en staat te boek als de Maasdijk crossduathlon. De wedstrijd bestaat pas twee jaar, maar de ambities zijn er dus zeker. De inschrijving voor dit NK start op 22 april. De afstanden zijn 7,5 km. lopen, 20 km. ATB en 5 km. lopen. Nu nog is het NK voor elite, maar mogelijk ook voor junioren.