Geert van Kuijk en Laura Gorter winnen crossduathlon Etten-Leur – WTJ 2761

ZONDAG – De Theta Crossduathlon Etten-Leur is zondagmiddag gewonnen door Geert van Kuijk en Laura Gorter. De man van TV De Langstraat was te sterk voor de Belgische topfavoriet Wouter Wuilmus, die met een overwinning op gelijke voet had kunnen komen met drievoudig winnaar Geert Lauryssen. Trouw deelnemer Wouter weet echter als geen ander wat ‘verliezen’ is in Etten-Leur: het was zijn zevende tweede plaats op dit parcours. Collega-sportverslaggever Wouter Schelvis bestempelde hem al als de Joop Zoetemelk van de Etten-Leurse wedstrijd.

Geen Belg

Geen Belgische overwinning dus, zodat de stand nu 9-14 in het voordeel van de zuiderburen is. Vorig jaar doorbrak Wouter Dijkshoorn al de lange reeks Belgische zeges. Wouter koos dit jaar voor de wintertriathlon in Leeuwarden.

De bronzen plak ging in Etten-Leur naar Mario Poldervaart, eerder winnaar in Nijkerk. Vervolgens kwamen Kenny Kleijsen en Joey van ’t Verlaat over de finish. Bij de vrouwen heeft Laura Gorter de smaak weer helemaal te pakken van de crossduathlons. Ze had aan de finish op de sfeervolle Santspuy bijna twee minuten voorsprong op Hanneke van Breugel. Brons ging naar de Bredase Lotte Bakx. Claudia Striekwold moest wegens tandproblemen verstek laten gaan.

Geen bedreiging voor Van Kuijk

Bij de eerste run waren het al Van Kuijk en Joey van ’t Verlaat die het veld uit elkaar trokken. Op de fiets vloog Van Kuijk er vandoor en had niemand een pasklaar antwoord. Daarna kwam Wuilmus nog wel iets terug, maar echt de Midden-Brabander bedreigen kon de Belg die na de Hel van Kasterlee ziek werd en pas recent de trainingen weer oppakte nooit. Van een ’thriller’ zoals we elders lezen, was dus nooit sprake.

De korte afstand werd gewonnen door Kevin Michielsen en Maaike Frijters. Kevin versloeg zijn broer Tom. Samen doen ze vaak wedstrijden. Maar Tom doet meer, zo staat dit jaar onder meer de 20-kamp en het Belgisch kampioenschap hinkstapspringen op zijn programma.

Geert van Kuijk is 33 jaar oud en opgegroeid in Loon op Zand. Hij is gek op duursporten en met name mountainbike en veldrijden. Geert reed een aantal jaren mee met de beste mountainbikers van het land, nu concentreert hij zich meer op duathlons. In het dagelijks leven werkt hij als adviseur van duurzame energie. Vorig jaar behaalde hij zijn diploma fysiotherapie. Eerder schreef Geert ook de Berg en Dal crossduathlon op zijn naam.

Dat Laura Gorter na de geboorte van haar drie kinderen weer fanatiek is gaan sporten, is duidelijk. Ze rijgt de zeges als vanouds weer aaneen. Voor wedstrijden is ze echter het liefst niet te ver van huis. De atlete van het Utrechtse Heuvelrug team noemt de wedstrijd in Etten-Leur speciaal, omdat haar schoonmoeder er woont. ,,Dat combineren we dus met een bezoekje.”

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.