Preview op vijf Nederlandse wedstrijden dit weekend en op Arena Games met Donald, Victor, Kim en Rani – WTJ 2786

VRIJDAG – Hoe ziet het weekend er verder uit? Welnu, dat is op vaderlandse bodem behoorlijk gevuld. Kijk maar mee. Zaterdag begint het al met de crossduathlons van Ameland (zie De Kleienere Wedstrijd) en Zeewolde en de wintertriathlon van Enschede.

Het is maart, maar nog behoorlijk winters. Dus dat wordt in Twente een echte winterse versie van de driekamp. Kanshebbers zijn Matijn Veling, Simon den Braber, Izak Hanse. Bij de vrouwen is marathonschaatster Luna Jonkers kanshebster en is het verrassend om de twee Hawaii-gangers Nelleke Balde en Julia de Leeuw in actie te zien. Koen Wiggers, Guido Gosselink en Joost Somsen vormen een sterk Twents trio en op de sprint zijn Robert Beute, Eddy Lamers en Syb van der Ploeg leuke namen.

Veluwse competitie

De Stichting Winter Triathlon Twente is sinds 2009 verantwoordelijk voor de organisatie. De wedstrijden beginnen om 12.15 uur met de jeugd. De crossduathlon van Zeewolde is de derde wedstrijd in de Maxipromo Veluwse Run-bike-run competitie. Aanvang alle startgroepen is 10.30 uur. Afstanden 4,5/15/3.

Zondag hebben we twee zwemlopen in ons land. De 22e TTB zwemloop Bodegraven begint om 8.30 uur in het binnenbad De Kuil. Afstanden 1/8e, 1/4e en 1/16e op het gebied van zwemmen en lopen dan he. De laatste van vijf (!) Nederlandse wedstrijden begint om 12.30 uur in zwembad De Stok te Roosendaal. Daar ook keuze uit drie soorten afstanden. Op de langste zijn Arno Lambrecht en Janne Englebert de grote favorieten.

Arena Games met Hollands kwartet

Internationaal zijn er de tweede Arena Games. Voor het eerst heeft Zwitserland deze races in huis, meer specifiek in Sursee. Alles indoor uiteraard nog in deze fase van het Europese seizoen. Kanshebbers horen we zondagavond live wel uit de stem van Ruud de Haan/Eurosport. Uiteraard duimen wij voor Donald Hillebregt en Victor Goene, de Nederlandse vertegenwoordigers bij de mannen. Bij de elite-vrouwen debuteert Kim van ’t Verlaat en ook Rani Skrabanja is van de partij op deze Arena Games. Jonge sterren nog, we gaan zien hoe ver ze komen. Verder dit weekend Ironman 70.3 Panama City in Panama dus. De Amerikaanse Bayshore 70.4 en Cup races in Sarasota en Pucon. Tenslotte noemen we nog de Ultraman Arizona, de crossduathlon van Retie en triathlon Poperinge, de laatste twee bij onze zuiderburen.

Iedereen veel succes en plezier dit weekend!

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.