Op weg naar het WK in Nice: dagboeknotities van Mitch Wismans (5); De landenparade

DONDERDAG – Het was in Nice de dag van de landenparade. Altijd een kleurrijk spektakel en het deed beslist niet onder voor de Parade of The Nations, zoals we die al jaren op Hawaii kennen. Honderden atleten uit liefst 93 landen (een record voor het WK Ironman) liepen mee. Onze Mitch liep er ook tussen en was zwaar onder de indruk. Ook van het fietsparcours trouwens….. Na zijn notities nog een paar foto’s van de parade.

Het grote moment

We komen steeds dichterbij ‘het grote moment.’ Wat is het ontzettend warm. Drinken is heel belangrijk in deze temperaturen. Vanmorgen het eerste stukje fiets parcours verkend. En ik kan zeggen…het is niet vlak. Steile eerste klimmetjes. Wat een enorm zwaar maar super vet fiets parcours.

In de middag meegelopen met de landen parade. Wat een belevenis, en wat leeft het WK hier enorm Nice. Fantastisch om mee te maken. Ook na de landen parade ingecheckt voor de race. Het moment is dan echt bijna daar…

 

Mitch

NICE, FRANCE – SEPTEMBER 6: General views of Parade of Nations and the EXPO leading up to the 2023 IRONMAN World Championships on September 7, 2023 in Nice, France. (Donald Miralle for IRONMAN)

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.