Tweede dag op Challenge Almere-Amsterdam: een warm bad vol blije gezichten; Triathlon Inside lanceert Magazine – WTJ 3037

VRIJDAG – Ja, het is warm, zeg maar gerust bloedheet. In de Flevopolder, aan de Franse zuidkust…ja waar niet eigenlijk? Natuurlijk wordt het afzien morgen en overmorgen, met name tijdens de marathon. Maar laten we wel wezen: toch liever deze zonnige, warme nazomer dan in de herfstachtige omstandigheden met plensbuien een Challenge Almere doen of volgen.

Challenge Family

De tweede dag in Almere was de dag waarop snelheid, uitslagen en alles wat er bij een serieuze wedstrijd komt kijken niet telde. Het was de dag van de No Limit & Senior Challenge. En dat is een brok vrolijkheid, vreugde en plezier. Met alle respect voor wat er morgen nog gaat komen, de mooiste foto’s worden tijdens deze twee Challenges gemaakt. En als dan het zonnetje schijnt komt eigenlijk alles samen. Beelden zeggen meer dan 1000 woorden en dat is in dit geval zeker waar.

Vandaag ook de openingsceremonie met de Nederlandse Agegroupers bijeen op de foto, keurig in het oranje tenue. En uiteraard ook nog Triathlon Inside, de podcast waarover we het eerder vandaag hadden. De mannen Wesley de Does en Omar Brons hebben vanmiddag bij de stand van TriathlonWorld niet alleen de toppers gesproken voor hun podcast, ze lanceerden ook hun gloednieuwe MAGAZINE Triathlon Inside. Het was meervoudige Almere-winnaar/landskampioen en tot voor een paar jaar Nederlands recordhouder Jan van der Marel, die de primeur mocht onthullen.

Na gesprekjes met onder meer Menno Koolhaas (zie foto’s), kwamen de prachtige tijdschriften tevoorschijn. Bondscoach Rik van Trigt, Brigitte van Leeuwen (partner van Jan van der Marel)

Vier keer per jaar brengen de jongens het uit. Uiteraard boordevol triathlonnieuws, mooie foto’s, interviews en veel meer. Het eerste exemplaar zag vanmiddag het levenslicht. Gefeliciteerd jongens. Als wij van Trikipedia eens een bijdrage kunnen leveren, dan horen we het wel.

Vervolgens waren de persconferentie en diverse interviews voor de media, die nu al rijkelijk vertegenwoordigd is in Almere. Iedereen vroeg naar bed, want morgen begint de dag weer in alle vroegte met de 3,8 km. zwemmen. Trikipedia covert de race via de livestreams.

De foto’s spreken voor zich. We hebben er nog een aantal. Met grote dank aan Challenge Family en de jongens van Triathlon Inside.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.