Waar was de traditionele media in Nice en Almere? Nog wat leuke Nice-feitjes – WTJ 3047

DINSDAG – Het was dus ook het weekend van het afscheid nemen: Annemiek van Vleuten op de fiets, Mo Farah op zijn hardloopbenen en Jan Frodeno in wet- en trisuit. Wie de sportkranten van maandag doorbladert ziet precies dat de Nederlandse pers uitgebreid in gaat op Annemieks afzwaaimoment, de Britse papers Mo bejubelen en de Duitse Zeitungen uitvoerig op Jan ingaan.

Meer dan terecht uiteraard. Alleen gaat de traditionele media helaas volledig voorbij aan de magnifieke titels van Menno Koolhaas en Els Visser, de historische 15e plaats van Niek Heldoorn op het WK Ironman of de spectaculaire wereldtitel van de pas 24-jarige Sam Laidlow.

Erg jammer; ook al zijn we het dan al beetje gewend geworden. Eens in de vier jaar schrikt de pers wakker voor de Olympische triathlon. Almere, Hawaii. Het waren tot voor 15 jaar terug races, die de krantenkolommen haalden. Krijgen we hen nog ooit terug gehaald? Wat je dan wel weer ziet: de zwalkpartij van Kieran Lindars op weg naar de finish en het bericht dat Laurent Jalabert en Alexandre Vinokourov in hun categorie de wereldtitel veroveren. Gezien hun sportverleden niet iets waar iedereen even blij mee is…

Gelukkig zijn er tegenwoordig andere (sociale media) kanalen waar het sportnieuws tot ons komt. En daar doen we zelf met Trikipedia graag aan mee.

We kijken nog naar wat feitjes van Nice.

  • In al zijn derde WK Ironman verbetert de Fransman Sam Laidlow zich van een tweede plaats naar de zege. In 8.06.22 uur, hetgeen voor Nice een toptijd is. Met zijn 24 jaren is Laidlow de jongste winnaar ooit en ook de eerste Franse wereldkampioen Ironman (m/v).
  • Twee weken na hun wereldtitels Ironman 70.3 in Lahti wonnen de Amerikaan Tim Bradley (62) en de Brit Donald Brooks (46)  ook het WK Ironman in Nice. Een bijzondere dubbelslag.
  •  Patrick Lange zet de snelste marathontijd ooit op een WK Ironman neer: 2.32.41 uur, vorig jaar zette Gustav Iden het al scherper naar 2.36.15.
  • Vier Fransen in de top tien: Sam Laidlow, Leon Chevalier, Arthur Horseau en Clement Mignon. Dat was nog nooit voorgekomen.
  • Met zijn 18 jaar was de Amerikaan Nicholas Catullo de jongste deelnemer, eindtijd 14.46.33; Bob Knucky uit Canada is 75 en daarmee de oudste finisher in 14.57.40 uur.
  • Een van de hoogtepunten was de finish van Jan Frodeno, zelden is iemand die 24e wordt op een WK zo bejubeld als dit keer in Nice.
  • Nice is de vierde locatie waar ooit een WK Ironman is gehouden. Het begon op Oahu, Hawaii, daarna Kailua-Kona op Hawai’i en vorig jaar nog St. George Utah.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.