Tweede plaatsen Maurits Morsink en Nico van der Burgt in World Cup Malaga – WTJ 3129

ZONDAG – Nooit schrijven dat je de laatste weekendwedstrijden achter de rug hebt, want dan komen er allicht weer bij. Zo was er natuurlijk ook nog de World Cup paratriathlon in het Spaanse Malaga, waar ook een aantal Nederlanders aan mee deden. Malaga doet het wat dat betreft net als Rotterdam in 2016/2017 namelijk eerst een World Cup paratriathlon en een jaar later de Grand Final.

Niet het koningskoppel Geert Schipper en Jetze Plat overigens. Zij richten hun pijlen weer meer op de marathons dezer maanden en pas vanaf volgend voorjaar start de voorbereiding voor de Paralympics triathlon.

Maurits laat uit het water maar razendsnel op fiets en te voet

Maar Maurits Morsink was er wel. Hij finishte als tweede in de PTS2 op 1.17 minuut achterstand t.o.v. de Spanjaard Lionel Morales. Na het zwemonderdeel had Maurits nog zes minuten achterstand op Lionel en vier andere tegenstanders. Met de snelste fiets- en looptijd snoepte hij daar dus vele minuten vanaf en ook steeg hij van de zesde naar de tweede plek.

Nico zorgt voor tweede zilver

Nico van der Burgt legde de basis voor zijn tweede plaats in de PT3 juist bij het zwemmen. Daarin kwam hij als tweede uit het water achter zijn grote concurrent en latere winnaar Daniel Molina. De Spanjaarden waren dus lekker op dreef in eigen huis. Het verschil tussen Daniel en Nico aan de meet was 1.45 minuut. Tweede zwemtijd, zesde fietstijd en vierde looptijd, dat was de eindbalans voor de Nederlander.

Margret Ijdema mist dit seizoen de scherpte, die haar nog wel naar de Olympische Spelen in Tokyo bracht. In de PTWC-klasse waarin vier deelneemsters uitkwamen eindigde de Noord-Hollandse vierde op een krappe vijf minuten van de winnares Eva Maria Moral Pedrero. Het meeste verlies leed Margret bij het handbiken. Ingrid de Oude in de PTS5-categorie verloor iets te veel tijd bij het zwemmen en stapte tijdens het fietsen uit.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.