Slotrace Europe Tri Cup Yenisehir met Italiaanse winst en ‘best man’ Hidde Mollee – WTJ 3128

ZONDAG – We naderen het einde van een intensief duursportweekend. En dan te bedenken dat we al ver in oktober zitten. In de beginjaren deden Nederlandse triatleten hun eerste race begin mei en sloten ze half september af, de Hawaii-gangers daargelaten.

Tegenwoordig gaan we het hele jaar rond al is open water zwemmen nu vooral in de gebieden rondom de Middellandse Zee en verder zuidwaarts. Yenisehir ligt weliswaar iets noordelijker in Turkije, maar de temperaturen waren er nog buitengewoon hoog. Gisteren 30 graden, vandaag zelfs 31,4 en een watertemperatuur in het meer van 26,1 graden. Wetsuits uit den boze dus. De junioren- en vrouwenrace meldden we al, de mannenrace sloot het weekend in Yenisehir af. Onze beste man daar: Hidde Mollee op een 23e plaats.

Angelini pakt tweede Europe Cupzege

Italiaanse winst met Samuele Angelini, die zich revancheerde op zijn mindere 20e plaats vorige week in Alanya. Het was voor de 24-jarige Italiaan zijn tweede Europe Tri Cup zege dit jaar. Eerder was hij de snelste in Kitzbühel. Tweede was de Brit Marcus Dey en brons was weg gelegd voor de Fransman Louis Vitiello. De nummer vier was Sebastien Pascal, die als Fransman gemerkt heeft dat de Spelen onbereikbaar zijn. Want te veel sterke landgenoten. Hij is nu ‘stateloos’ in afwachting van een Roemeens paspoort. De Duitser Eric Diener finishte als vijfde en zijn broer Jan werd zevende. Daartussen nog de Fransman Tom Lerno. Snelste Belg was op de tiende plaats Adrien Deharre.

Geen superdag voor TeamNL, maar Hidde debuteert goed

Geen superdag voor de Nederlanders dus. De beste prestatie in Yenisehir kwam gisteren van Merel Veltman met een tweede plaats. Anderzijds maakte Hidde Mollee best een verdienstelijk debuut bij de elites. Hij finishte als 23e, daarmee een dikke minuut achter Angelini, maar voor de op twee na jongste deelnemer deed Hidde het heus niet slecht. Eindtijd 53.26 minuten, maar dat zegt weinig.

Gjalt ziek

Twee plaatsen onder Hidde volgde Victor Goené: 25e dus en tien seconden langzamer dan zijn landgenoot. Voor de zieke Gjalt Panjer was het lang twijfelachtig of hij kon starten. Hij deed het wel, maar stapte met lopen uit. Datzelfde gold voor Valentin van Wersch, die net als Hidde debuteerde bij de elites op een Europe Tri Cup-race. Internationale wedstrijdervaring opdoen, dat is het parool voor deze jonge garde.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.