Gwen Jorgensen krijgt zege World Cup Vina del Mar toegekend – WTJ 3155

ZONDAG – Een dramatische afloop voor Katie Zaferes, Tereza Zemovjanova, Mathilde Gautier en Anna Godoy Contreras. In de tweede ronde lopen hebben deze triatletes vooraan een stukje verkeerd gelopen. En of ze daar nu profijt van hadden of niet, doet niet zo veel terzake. Deelnemers worden geacht het parcours te kennen en de juiste route te volgen, tenzij anders aangegeven.

Het betekent dat de nummer 1, 2, 4 en 5 uit de uitslag worden geschrapt en dat de als derde aankomende Gwen Jorgensen ook deze World Cup op haar naam heeft gebracht. Het brengt de Amerikaanse wel steeds dichterbij een terugkeer op Olympisch niveau in Parijs volgend jaar.

Samenvattend: Gwen Jorgensen pakt het goud, Gina Sereno het zilver en Vicky Holland het brons.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.