Ironman bundelt races West-Friesland, Knokke-Heist en Remich tot Ironman Benelux – WTJ 3212

DINSDAG – Wie als deelnemer of volger van Ironman 70.3 West-Friesland de socials van dit evenement regelmatig bij houdt, zal vanochtend even de wenkbrauwen gefronst hebben. Met de zoekfunctie Ironman The Netherlands kwam iedereen bij ‘Ironman Belgium’ uit. Hadden we dan toch per ongeluk voor IM 70.3 Knokke-Heist ingeschreven? Of was er iets anders aan de hand met het evenement, dat vorig jaar nog flink te lijden had onder de hitte, waardoor deelnemers en toeschouwers flauw vielen.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ergens in oktober werden de triatleten attent gemaakt op de volgende uitgave van de Ironman 70.3 West-Friesland in en rondom Hoorn. Het evenement staat te boek op zondag 23 juni, hetzelfde weekend als voorgaande jaren.

Alleen was dat tot gisteren nog onder de ‘logische’ noemer Ironman The Netherlands (waar ook altijd nieuwtjes over Maastricht verschenen), maar inmiddels is het dus Ironman Belgium geworden.

Navraag leert dat het niet bij deze naamswijziging blijft. Ironman brengt de wedstrijden Hoorn (NL), Knokke-Heist (B) en Remich-Region Moselle (L) weldra samen onder de naam Ironman Benelux. Maar om dat te kunnen doen moeten de pagina’s blijkbaar eerst dezelfde naam hebben.

Met andere woorden: Ironman The Netherlands heet nu Ironman Belgium, maar ook dat is maar tijdelijk. Eerdaags wordt het dan waarschijnlijk IRONMAN BENELUX. Beetje verwarrend misschien, maar het belangrijkste is dat de wedstrijden doorgang vinden. In Hoorn was het vorig jaar The Ironman Group zelf, die samen met de Noord-Hollanders het evenement een doorstart gaf. In het voorjaar was bekend geworden dat Extra Leisure niet langer de Ironman-licentie zou behouden, kort daarna werd het faillissement over Extra Leisure uitgesproken.

Of er ook nieuwe wedstrijden bij komen in de Benelux met bijvoorbeeld weer een Ironman….de tijd zal het leren!

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.