Egmond-Pier-Egmond met Tijs Dekker en Marielle Trouwborst op kop in combi-klassement – WTJ 3189

ZATERDAG – Natuurlijk zal het klassement morgen bij de halve marathon van Egmond nog helemaal op zijn kop gezet worden, maar voorlopig is het Tijs Dekker, die het combiklassement ‘strandrace-halve marathon’ aanvoert. De mountainbiker uit Oosthuizen gaat lokaal favoriet Tibor Zwaan en Sybren Welling uit Curaçao voor in de tussenstand.

Hoe hard loop Laurens morgen?

We zijn heel benieuwd hoe Laurens ten Dam het er morgen in de halve marathon van afbrengt. De oud-prof was vandaag de vierde van de combi-atleten. Timo Haakman en Henk Verdonk waren de volgende mannen in het klassement en daarna kwamen we een paar bekendere triatleten tegen: Joris de Boer (7e), Dennis Bakker (8e) en ook Thijs Al doet mee, hij staat nu tiende.

Foto: Frits van Eck

Kansrijk voor de combi zijn verder de Belg Tim van Hemel (12e), Yennick Wolthuizen (16e) en Geert van Kuijk (23e). Er doen liefst 389 sporters zowel zaterdag als zondag mee.

Snelste vrouw van de combi is Marielle Trouwborst uit Zoetermeer met 25 seconden voorsprong op Eva Buurman uit Hoorn. Derde staat Anniek Hopman uit Egmond. Triatlete Trudy Veenstra moet als zesde morgen bijna zeven minuten harder lopen dan Trouwborst. Jolinda Lute is achtste, Suzan Nieman twaalfde en Maaike Vooren dertiende. Diana Ligthart staat achtttiende en agegrouper van het jaar Morene Stevens is de nummer 19, maar wil ze winnen moet ze nog 21 minuten inhalen op de snelste combi-mountainbikester.

Overall waren Dekker en Zwaan 21e/22e. De strandrace Egmond-Pier-Egmond werd vandaag gewonnen door Ramon Sinkeldam. Thijs Zonneveld was de nummer vijf. Tessa Neefjes was snelst vrouw in een race waarin Marielle Trouwborst vierde finishte.

Foto: Frits van Eck

De kwart afstand heeft ook een combi-klassement. De leider is Sem Huitema uit Oudekarspel. Bekende triatleten, die we in de tussenstand tegen komen zijn: Julian Broodman (7e), Bart Cooymans (10e), Wybe Vermeulen (12e) en Ryan Wesseling (14e). Bij de vrouwen was Sanne Groen de snelste op de fiets met Willemijn Fuite op ruim een minuut als tweede. Tamara van ’t Hek staat derde. Audrey Breur doet op een vijfde plaats goed mee.

Morgen dus de halve marathon. Als gevolg van de regenval is het grondwater in de duinen hoog, waardoor niet over het oorspronkelijke parcours gelopen kan worden. Dit heeft invloed op de halve marathon en de Egmond Mini Marathon, op Camping Bakkum. Het parcours gaat daarom, na het verlaten van het strand bij Castricum aan Zee, eerst een stukje langs de Zeeweg om daarna via de Van Oldenborghweg de duinen in te gaan. Door deze aanpassing maakt het parcours in Egmond-Zuid een extra lus om aan de kilometers van een halve marathon te komen.

 

Foto: Frits van Eck

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.