Supertri en World Triathlon lanceren: WK E-triathlon powered by Zwift; Alles op 1 dag, plaats van handeling is Londen – WTJ 3227

WOENSDAG – Hadden we het bericht van Supertri maar een dag later geplaatst. Dan hadden we meteen de eerste race kunnen aankondigen. Want die is nu wel bekend. Een E-race weliswaar. De Supertri E World Triathlon Championship powered by Zwift staat namelijk op de rol en wel op 13 april in de London Aquatics Centre. Dat ligt weer in het Queen Elizabeth Olympic Park in de Britse hoofdstad.

Geen meerdere E-races dus, die uitmaken wie zich wereldkampioen mag noemen maar alles op 1 dag. Supertri brengt ‘real life and virtual racing’ bijeen in bovendien ook de IOC’s Olympic Esports Week. Er doen 60 atleten mee aan het WK, waarvoor de kaartverkoop inmiddels begonnen is. Het gaat er meteen snoeihard aan toe, want voor de finales komen slechts de 10 beste mannen en vrouwen in aanmerking. De wedstrijddag begint met twee heats S-B-R met een korte pauze ertussen en een achtervolgingsstart voor stage 2. In de finale is het de complete Supertri format van eerst S-B-R, dan R-B-S en tenslotte S-B-R en een achtervolgingsstart in stage 3. Er zijn tevens World Ranking punten te verdienen. 

Michael d’Hulst verwacht spectaculaire races waar ’s ochtends door 60 toptriatleten aan begonnen wordt en na een woeste afvalrace blijven er nog tien over. Hij heeft het uiteraard over de twee sleutelwoorden ‘innovation’ en ‘entertainment’. WT-president Marisol Casado vindt het event perfect passen in het plaatje van World Triathlon. ,,Een WK waardig, alles op 1 dag.”

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.