Kalender van Runner’s World na kritiek inmiddels uitgebreid van 11 naar…..45 triathlons. Maar compleet? Mwah! – WTJ 3227

DONDERDAG – Het zouden wel barre tijden voor de Nederlandse triathlonsport worden als we Runner’s World mogen geloven. Het toonaangevende atletiekblad lanceerde op haar website een overzicht van alle triathlons in ons land voor 2024. Waren het er bij Trikipedia eerder in januari nog 146 in totaal (tellen we even duathlons/zwemlopen etc. mee), bij Runner’s World stond de teller stil bij….elf.

Kleine glimlach

Toch maar even gekeken naar de corona-thermometer of de pandemie keihard was terug gekeerd en we wederom een jaar vol afgelastingen moesten vrezen. Want dat er ruim 100 races minder vermeld werden op dit overzicht van ALLE triathlons, was toch wel even schrikken. De grote jongens in Almere, Hoorn en Holten stonden er bijvoorbeeld niet tussen. Met een kleine glimlach constateerden we dat Oud Gastel wel tot het elftal behoorde, dat was een hele geruststelling. Maar eigen belang mag hier geen rol spelen natuurlijk….

Gelukkig herstelde Runner’s World zich snel. Nadat meerdere triatleten de redactie van het blad wezen op de magere weergave van het wedstrijdseizoen en ook de collega’s van 3athlon.nl vanochtend nogmaals benadrukten dat er toch heus wel weer een Challenge Almere-Amsterdam op de rol staat. Geen enkele insider, die daar overigens aan twijfelde.

Veel te beknopt

Afijn, lang verhaal kort: samensteller Alexander Frankfort van de veel te beknopte kalender, heeft nog eens z’n blik op andere kalenders (NTB o.a.) geworpen en daarop het lijstje uitgebreid tot 45 triathlons. Dat is nog steeds zo’n 100 minder dan we bij Trikipedia oplepelden, maar wij maken dan ook geen onderscheid tussen NTB en niet-NTB wedstrijden. Het begint er dus een beetje op te lijken. Hopelijk bedient Runner’s World de hardlopers wel met de meest complete overzichten, daar ontleent het blad/site immers haar naam aan.

En voor de rest zouden we willen zeggen: schoenmaker blijf bij u leest!

Naschrift: Anderzijds staat er wel weer een mooi verhaal in over de familie Breedijk (Martin): lopen voor leven.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.