Youri Keulen, Menno Koolhaas en Diede Diederiks toch deelnemer PTO T100 Miami op 9 maart.

VRIJDAG – Het was al een vreemde keuze die de PTO had gemaakt. de nummers 18 en 19 van de PTO ranking  (17 en 18 op de geschoonde lijst na het stoppen van Frodeno) niet bij de genodigde atleten voor de nieuwe T100-serie.
Het was al even bekend dat beiden alsnog een uitnodiging hebben gekregen en aan de start zullen staan in Miami op 9 maart, maar soms ligt er een embargo op het nieuws en dat dienen we te volgen.
Voortschrijdend inzicht van de PTO, invloed van buiten af of gewoon eer naar werken?
Het maakt niet uit: drie Nederlandse atleten zullen van start gaan in Miami, wat een luxe. Ook Marlene de Boer en Lotte Wilms ontvingen (ter elfder uur) een uitnodiging, maar beiden bedankten voor de eer. Plots wordt de race een stuk interessanter.
De wedstrijd zal live te volgen zijn op Eurosport, met Nederlands commentaar van Ruud de Haan geflankeerd door Omar Brons en Sarissa de Vries.

Natuurlijk pakten we de telefoon om een eerste reactie van de deelnemende atleten op te tekenen.

Voor Menno Koolhaas is de wedstrijd wel heel vroeg in het seizoen, aangezien hij de training had afgestemd op IM Texas.
Natuurlijk grijp ik deze kans met twee handen aan, al is het wel vroeg in het seizoen en is het absoluut niet ideaal om zo laat uitgenodigd voor deelname. Gelukkig hebben we met het nieuwe team een 10 daags trainingskamp op Gran Canaria gepland, daar kan ik nog een mooi trainingsblok draaien. Ook in Miami zal het warm zijn, net als op Gran Canaria. Ik heb er ook al  een 3weeks trainingskamp opzitten in Namibië, waar bleek dat ik toch vrij snel weer wedstrijdfit kan zijn. Zoals gezegd, ik had mijn seizoenstart gepland tijdens IM Texas en nu komt dat veel eerder met de T100 Miami. Dus ik zal zeker niet 100% fit zijn, maar ik ga er alles aan doen om mijn huid zo duur mogelijk te verkopen. Een van doelen is om als (een van de) eerste uit het water te komen en daarnaast een startplaats voor T100 Singapore veilig te stellen. Als dat lukt zal ik IM Texas laten schieten en andere IM races uitzoeken, later het jaar. Want Kona Hawaii is echt ook wel een doel voor  mij in 2024!, beetje op twee paarden wedden, zo lijkt het nu. In de PTO-ranking kan ik eigenlijk alleen maar stijgen, als ik naar het huidige startveld van T100 kijk en dat levert wellicht meerdere  startplaatsen in de serie op, hetgeen voor profatleet toch ook heel belangrijk is.
Afijn , het is een verrassende start van het seizoen met veel mogelijkheden. Nu mijn koffer maar eens gaan pakken om op pad te gaan met het Triathlon Inside Pro Team.

Het verhaal van Youri Keulen is volledig anders , hij ging in zijn voorbereiding van het seizoen volledig uit van de middenafstand en gokte  op deelname T100.
Het komt eigenlijk niet als verrassing dat ik alsnog ben uitgenodigd. Eerder al was er min of meer een overeenkomst, echter op het laatste moment ging dat niet door.
Anders dan bv Menno, richt ik me alleen op de midden afstand en zal me dus niet aan de volledige afstand wagen voorlopig.
Ik heb me al geruime tijd lang voorbereid alsof ik de T100 serie zou gaan racen dit seizoen, natuurlijk een gok. Ik was er van overtuigd dat ik de kans zou krijgen om aan de start te komen in de T100 serie. Ik heb bv al twee weken in een hoogtetent gezeten, mijn  coaches zijn inmiddels hier en we gaan de hittetraining in. Allemaal ter voorbereiding op Miami, voor mij één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Goed presteren betekent waarschijnlijk de hele serie meedraaien. Miami is een race die ik heel goed ken en mij zeker ligt, ik heb er al twee keer goed gepresteerd. Door een goed resultaat zal ik stijgen in de ranking, waardoor het steeds moeilijker wordt om me niet mee te nemen naar de andere wedstrijden. Een goed resultaat is een plekje binnen de top10.
.
Helaas was Diede nog even niet bereikbaar, maar haar spreken we vast snel.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.