Hugo Bosscher en Romy Spoelder winnen overtuigend de crossduathlon Ameland – WTJ 3238

ZATERDAG – Het was de zevende en laatste keer dat Sporteiland van Casper van de Kamp de crossduathlon op Ameland organiseerde. Casper woont al een tijdje niet meer op de Wadden. De Amelanders nemen nu zelf weer de organisatie ter hand. Niet alleen van de crossduathlon ook van de Tri-Ambla, waar het label XTerra vanaf gehaald is.

Aangename omstandigheden

Onder aangename omstandigheden (wel wind, maar met zonnetje erbij) gingen de 180 crossduatleten vandaag van start op Ameland. Bijna twee uur later was de wedstrijd beslist en bleek Hugo Bosscher de sterkste cross-benen te hebben. De Fries won al vaker het ‘bijprogramma’ op de Tri-Ambla’s bijvoorbeeld. En ook al concentreren de broers zich vooral op de wegwedstrijden, in het veld kunnen ze er ook wat van. Bijna zeven minuten later werd het Friese succes compleet gemaakt door Gerrit Pijpker, die als tweede arriveerde bij vakantiepark Klein Vaarwater waar de finishlijn getrokken was.

Friezen op dreef; mooie prestatie Amelander Justin Molenaar

De derde plaats was voor een andere favoriet: Koen de Leeuw. Maar de Utrechter moest de beide Friezen gaandeweg de race door bos, strand en duin laten gaan. Achter hem volgde good-old Arie de Jong. Rink Pijpker maakte het familiesucces compleet met een vijfde plaats. Michel van Schie en de vierde Fries Sjirk Bijma volgden daarna Een knappe prestatie leverde de jonge Amelander Justin Molenaar op een achtste plaats, nog voor ervaren mannen als Marco Glastra en Michael Krijnen.

Romy Spoelder onbedreigd naar zege

Topfavoriete Romy Spoelder voelt zich thuis op Ameland. Daar heeft de Almeerse al heel wat successen geboekt en ook nu was ze de sterkste van het veld. Ze was al tien minuten binnen toen de nummer twee kwam: Eline Lam uit Utrecht. Brons ging en minuut later naar Laura Kooyman.

De korte afstand werd gewonnen door Wybe Vermeulen uit Zeist en Myra Smulders uit Amersfoort. Iris Ton en Ilse Rooks finishten als tweede en derde. Bij de mannen werd Wybe op het podium vergezeld door de Duitser Christoph Muller en Ole Niesing uit Hilversum. De jeugdserie leverde als blije winnaars Luuk Jansen uit Staphorst en Amber van Ast uit het eigen Nes, Ameland op.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.