Joep Staps en Dieske Kruisselbrink winnaars XTerra Oman – WTJ 3237

ZATERDAG – Nog meer Nederlandse successen, want in Oman waren Joep Staps en Dieske Kruisselbrink de snelsten van allemaal op de XTerra. De Tilburgse crosstriatleet won de tweede World Cup XTerra van het seizoen in Musandam, Oman. En ook Dieske kwam alleen aan bij de ietwat verlaten finishlijn.

Oranje boven in Oman

Dieske was met Quirijn Waaijenberg vanuit Zuid-Afrika doorgereisd naar Oman om ook daar nuttige World Cup-punten te verzamelen. De onderneming is succesvol geweest, want na haar bronzen plak in Elgin Valley, Zuid Afrika was het nu goud voor Dieske. Natuurlijk: het ene deelnemersveld is het andere niet. Maar elke zege, elke podiumplaats telt.

Zowel Joep als Dieske wonnen op overtuigende wijze. Quirijn was vierde en ook zijn vader Mark Waaijenberg was de sterkste in de agegroup M60.

En daar zijn we dit weekend tot dusverre al lekker mee verwend. Niek Heldoorn tweede, Els Visser tweede, Joep Staps eerste, Dieske Kruisselbrink eerste.

Vanaf de laadklep

Veel meer info van de race hebben we nog niet. Wel komen er fraaie foto’s voorbij en dat is ook wat waard. Spectaculair trouwens, die start vanaf de laadklep van de veerboot. Doet denken aan de Norseman.

Volgens Dieske was het een bijzondere en relatief kleine XTERRA race in Khasab, een echte authentieke Arabische plaats. ,,Voor de zwemstart sprongen we vanaf een grote ferry de zee in. Daarna terug zwemmen richting de vissershaven. Vervolgens 30km mountainbiken over veelal gravelpaden met grove stenen en de 10km trail ging door de straten van Khasab en ook deels over dezelfde grind/steenpaden door de rivierbedding. Een relatief snel XTERRA parcours met weinig/geen hoogtemeters en goede omstandigheden.”

De organisatie noemde ze wel okay. ,,Organisatorisch in orde, ook al was het wel wat zoeken tijdens de verkenning; o.a. door flinke wind waren een aantal bordjes weggewaaid. Het team achter de race was zeker enthousiast en al met al echt een bijzondere ervaring die zeker aan te raden is. Als bonus was Nederland ook nog goed vertegenwoordigd met sterke resultaten!”

O ja Joep had al wel een spontane, grappige reactie: Winner winner, chicken burger dinner. Came to Oman to test my shape, experienced a rich culture and stunning views and leaving with the win. Could be worse 🏆

Zodra meer info, komt dat er hier bij. De foto’s dan maar:

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.