Neusje van de zalm bijeen op T100 Miami komend weekend – WTJ 3241

DINSDAG – Ook met een Abu Dhabi-race in hetzelfde weekend staat er komend weekend nog een subliem veld aan de start van de prestigieuze T100 in Miami, het begin van de wereldtitelstrijd op de lange afstand. Het veld wordt aangevoerd door de nummer 1, Ironman wereldkampione Lucy Charles-Barclay. De Britse zet dit jaar alles opzij om in dit nieuwe circuit te scoren. Daar moet zelfs titelverdediging op het WK Ironman in Nice voor wijken.

De Britse suprematie is groot, want er doen maar liefst 8 (van de 18) Britse vrouwen mee. Op gepaste afstand levert USA drie triatletes. Concurrentie van de WTCS in Abu Dhabi is er niet echt, of het zouden Taylor Knibb en Kristian Blummenfelt moeten zijn, die zich richten op deelname aan de Olympische Spelen.

Anne Haug heeft zich afgemeld voor Miami, waar nog altijd een superveld bijeen is. De tweede afwezige is de als negende geplaatste Imogen Simmonds, waardoor uit Zwitserland alleen Daniela Ryf overblijft. De startlijst is hier en daar aangevuld met wildcards, waardoor ook van Nederlandse zijde gelukkig Diede Diederiks mee mag doen. Voor

 

De mannen dan. Het veld wordt aangevoerd door Magnus Ditlev, die ook zijn landgenoot Daniel Baekkegard meeneemt. Hier zijn het de Amerikanen en Fransen, die met elk vier triatleten de meerderheid vormen. Van de 20 uitgenodigde atleten ontbreekt alleen veelvuldig wereldkampioen Javier Gomez. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Xavi over zijn hoogtepunt heen is en voor de podiumplaatsen niet zo kansrijk geweest zou zijn. De wereldkampioenen Sam Laidlow en Rico Bogen zijn er wel, evenals de dubbele Olympisch kampioen Alistair Brownlee.

Natuurlijk zal Youri Keulen zijn uiterste best doen om zijn wildcard om te zetten in definitief starten in het hele circuit. Datzelfde geldt voor Menno Koolhaas. Met start- en prijzengelden, die hoger zijn dan waar dan ook raken de pro’s natuurlijk enthousiast.

De mannen starten om 19.15 uur Nederlandse tijd, de vrouwen gaan om 22.50 uur te water. Beide wedstrijden zijn live te volgen via Eurosport, dat liefst acht uur wijdt aan de openingswedstrijd in Florida.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.