Nog wat kruimels: crossduathlons Retie, Trier en Dreiech; terug naar XTerra Oman en Bryans finish – WTJ 3249

WOENSDAG – Op een paar wedstrijden komen we nog even terug. Allereerst de crossduathlon in het Belgische Retie. Sinds jaar en dag vechten Tim van Hemel en Thibaut Desmet hier uit wie van de twee gaat winnen. Thibaut is deze winter de ongeslagen koning van de crossduathlons (Westrozebeke, Hofstade) en dat bleef zo in Retie. Je bent Europees kampioen of je bent het niet he.

Mischa Hermans en Noël Frijns sterk

Tim van Hemel volgde – inclusief val alle Johnny Hoogerland in het prikkeldraad – op een tweede plaats en de stilaan terugkerende Angelo Vandecasteele maakte de top drie vol. De race was traditiegetrouw sterk bezet. Geert Lauryssen bijvoorbeeld werd ‘pas’ vijfde. Twee Nederlanders deden mee en die gingen goed. Mischa Hermans kon in de eerste run met goed mee en finishte uiteindelijk op een dertiende plaats. De Limburger was daarmee derde bij de beloftes. Ook Noël Frijns deed mee. De Brabander breekt aardig door in het crossduathlonwereldje en was ook hier snelste junior en 37e in totaal.

Drie Vlaamse schones op het podium in de vrouwenrace: Caren Commissaris won voor Aurelie Vermeir en Joke Haemhouts. De zwemlopen in Aalst en Maaseik (jeugd) trokken veel deelnemers, maar daar zaten geen Nederlanders bij.

XTerra Oman: uitslagen zijn er

Wel nog even terug in de tijd naar XTerra Musandam in Oman. Want de winnaars hadden we daarvan overduidelijk, maar het duurde wel even vooraleer de organisatie een geschikte uitslag online publiceerde. Inmiddels is dat wel het geval met daarin de bevestiging dat Joep Staps en Dieske Kruisselbrink deze XTerra op hun naam schreven. Achter beiden was het even wachten op de volgende crosstriatleten. Tweede werd de Oostenrijker Dominik Wychera, derde de Maleis Nathan F. Cohen. Voor Quirijn Waaijenberg was een zesde plaats weg gelegd. Vader Mark werd twaalfde in totaal en veruit snelste M60.

Dieske had weinig moeite om Najlaa Ajeraiwi uit Koeweit en Magdalena Morup uit de Verenigde Arabische Emiraten achter zich te laten.

Crossduathlons in Duitsland

Twee crossduathlons waren de voorbije weken in Duitsland. Favoriete wedstrijden van Jerry Kenbeek ook. Eerst in Trier, waar hij de snelste M50 was in de volksduathlon. Een week later werd Jerry 16e overall in Dreeich bei Frankfurt.

De winst in die laatste race ging naar Martin Gebhard voor Marius Overdick en Christoph Bergmann. Snelste drie vrouwen waren Svenja Clemens, Dorothee Richters en Birke Thielen.

In Trier stond ook een pro-race op het programma. De Belg Sebastien Carabin won hem voor Jens Roth en Mathias Frohn. De top drie bij de vrouwen bestond uit Hannah Ludwig, Alexandra Rudi en Francesca Klein. Jerry deed mee in de volksduathlon, waarin hij zevende overall werd en dus winnaar M50. De snelsten daarin waarin de Duitsers Kerian Miel en Leonie Reichel.

Challenge races

Tot slot nog de finishfoto van Bryan van Rutten, winnaar van Challenge Maleisië. Ons inziens kreeg die Challenge race erg weinig aandacht. Challenge Family had dat weekend twee races: Israman en Maleisië, maar het bleef opvallend stil bij het label. Bij de Israelische wedstrijd kunnen we ons dat nog enigszins voorstellen gezien het ingewikkelde conflict en de oorlogssituatie aldaar. Maar twee Nederlanders op het podium in Challenge Maleisië vonden wij althans wel de moeite waard. Deze week brengt winnaar Bryan nog verslag uit, nu alvast de foto.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.