Sterk optreden Dylan, Christiaan en Robert op Frenchman Carcans; Knibb gaat voor 3x goud; Kienle; Breda-cancel – WTJ 3323

DONDERDAG – In het jachtige leven wat we doormaken, kijken we vaak direct na het weekend al weer vooruit naar het volgende. Lang genieten is er niet bij, want een volgend mooi sportweekend staat ons dan al weer te wachten. Bij Trikipedia blijven we vaak nog wat langer hangen in de wedstrijdresultaten. Ook nu hebben we er nog een paar van het 11/12 mei-weekend.

Zoals de Frenchman in Carcans. Een hele en halve triathlon, die geen label nodig heeft en toch heel veel deelnemers trekt. Deze editie van de Frenchman trok 516 atleten op de hele en liefst 1915 op de halve. Aantallen waar zelfs Ironman soms niet aan toekomt.

De ZVL-1886 ploeg

De winst op de hele ging naar de hier nauwelijks bekende Fransman Franck Guyon. Hij legde de klassieke afstanden af in 7.50.20 uur. Topfavoriet William Mennesson werd tweede in 7.56.11 en nog een sterke Fransman, Dylan Magnien kwam tot 8.03.37 en daarmee derde.

Bij de vrouwen won Elodie Davy al voor de derde keer. Deze Francaise zien we weinig in buitenlandse wedstrijden, maar in eigen land wint ze heel vaak op de volledige afstand. Dit keer was Davy klaar na 9.43.57 uur. Ook Agathe Arnaud bleef binnen de tien uur: 9.58.37. Het ‘Tricolore’-podium werd compleet met Nolwenn Daniel in 10.05.20.

Een zeer knappe race deden de ZVL-1886ers Dylan Thissen en Christiaan Zandbergen, allebei behaalden ze een top tien klassering en doken dik onder de negen uur. Dylan was vorig jaar al sterk op dreef tijdens de Ironman Barcelona, waarin hij twaalfde werd nog boven de negen uur. Nu rolde er voor dit grote talent 8.41 uit. Teamgenoot Christiaan was ook nog eens de snelste M40. Ook Robert Mijwaart was goed voor de winst, maar dan bij de M55. Liefst vijf Nederlanders haalden een podiumplek.

ZATERDAG 11 MEI: FRENCHMAN CARCANS (FRA)
M:
8.Dylan Thissen 8.41.12 (3e M25)
9.Christiaan Zandbergen 8.41.40 (1e M40)
15.Sven Bams 8.57.07 (7e M30)
26.Thierry Willigenburg 9.17.32 (8e M25)
37.Jens de Kanter 9.40.21 (2e M50)
41.Robert Mijwaart 9.51.19 (1e M55)
151.Ramon van der Wilde 11.10.20 (14e M45)
V:
26.Christel Muis 14.22.06 (3e F45)

De halve afstand bracht als top drie: Quentin Barreau (3.40.59), Casimir Moine en Elian Gaborit. Snelste Nederlander was Marijn Markusse, die we dit jaar nog niet in actie zagen. De man van TV Dordrecht finishte als twintigste. Winnares was Anais Robin in 4.22.50 uur. Daarna volgden Josephine Delvincourt en Heloise Bottin. Beste Nederlandse was ook een atleet van ZVL-1886: Laura Kuiper op een 17e plaats.

ZATERDAG 11 MEI: FRENCHMAN CARCANS
M:
20.Marijn Markusse 3.56.52 (7e M30)
75.Jimmy van Bemmel 4.14.44 (21e M30)
137.Tijmen Smit 4.24.12 (26e M35)
V:
17.Laura Kuiper 4.55.03 (6e F25)
65.Anne Bruinen 5.16.09 (14e F35)

Knibb krijgt het druk

Klasbak hoor, die Taylor Knibb. Alleskunner ook, zo lijkt het. Want de Amerikaanse werd woensdag winnares van de Amerikaanse titelstrijd op de individuele tijdrit. Ze won in Charleston nota bene nog geen halve week nadat ze in de WTCS Japan tweede was geworden.

De winst betekende ook een startbewijs voor de Olympische tijdrit. En dan te bedenken dat Knibb dus ook als voorlopig enige Amerikaanse triatlete startgerechtigd is op de triathlon. Tel daarbij op dat ze mogelijk ook mee mag doen aan de Mixed Relay en de pas 25-jarige sportvrouw wacht een druk programma. We zetten het even op een rijtje:

27 juli: individuele tijdrit
30 juli: individuele triathlon
5 augustus: mixed relay triathlon

Knibb reed in Charleston tegen een gemiddelde van 48,2 km/uur!

Crash Sebastian Kienle zonder gevolgen

Sebastian Kienle had op de fiets minder geluk. Op de gravelbike moeten we zeggen. Hij werd tijdens de 3Rides Gravel Race in Aken geschept door een auto. Kienle werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar de schade gelukkig bij een paar botbreuken aan zijn hand beperkt bleef. Sterkte met herstel Sebi.

Valse start nieuwe marathon Breda

Amper vier dagen voordat de Marathon Breda zou worden gehouden, heeft de organisatie woensdagavond aan de deelnemers laten weten dat het evenement niet door gaat. Burgemeester Paul Depla geeft geen vergunning af.

De Marathon Breda zou zondag 19 mei worden gehouden. Een fikse domper voor de organisatie: ‘Als donderslag bij heldere hemel zijn er onverwachte problemen. Met veel verdriet en pijn in ons hart: Marathon Breda gaat niet door! Wij begrijpen dat dit nieuws ook voor jullie, zeker na alle trainingsarbeid, een grote teleurstelling is en veel vragen oproept. We gaan alles op een rijtje zetten en komen zo snel mogelijk bij jullie terug.’

Er zouden 1300 deelnemers mee doen. Er waren zelfs mensen uit Amerika overgekomen om mee te doen aan deze nieuwe wedstrijd over 42 kilometer verdeeld over twee rondes: een door de stad, een tweede door het Mastbos en Ulvenhoutse bos.

De politie gaf echter negatief advies af, vanwege de verkeersveiligheid. ,,Het organiseren van een marathon is een hele complexe opgave en komt met grote verkeerskundige uitdagingen. In de plannen die aangeleverd zijn voor dit event zijn er te veel risico’s voor de veiligheid van zowel de lopers, de vrijwilligers, de bezoekers als het verkeer. De negatieve adviezen hierop van onder andere de politie kan ik gewoonweg niet naast me neerleggen”, aldus burgemeester Depla.

De organisatie heeft nog wel een andere versie: ,,De politie wil dat we het hele parcours in de hekken zetten en dat gaat niet. Het is een drama. Wings for Life is niet helemaal vlekkeloos verlopen en wat er zondag bij Marathon Leiden gebeurde door de hitte helpt ook niet mee voor ons.” De organisatie verwijst nu maar naar de marathon van Utrecht in hetzelfde weekend.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.