Koreaanse triatleet (62) overlijdt op zwemonderdeel Challenge Gunsan-Saemangeum

MAANDAG – Aan elke sport blijven risico’s verbonden, ook aan triathlon. De sport is in 40 jaar tijd zo explosief gegroeid en het aantal massa-evenementen breidt zich ook steeds meer uit. Inherent daaraan is ook een toename in het aantal tragische ongevallen in wedstrijden. En heus niet alleen in Ironman-races al is de kans daar groter juist omdat die wedstrijden duizenden deelnemers trekken.

Afgelopen zondag was het helaas het geval in de Challenge Gunsan-Saemangeum, waar een 62-jarige deelnemer tijdens het zwemmen overleed. De man met de in Azië veel voorkomende achternaam Kim, werd al bewegingloos rond kwart voor acht ’s ochtends op het water aangetroffen door een lifeguard. De man werd uit het water gehaald door een reddingsboot, snel naar het ziekenhuis vervoerd waar reanimatie helaas niet meer mocht baten. Vermoedelijk kreeg de man tijdens het zwemmen een hartaanval. De Koreaanse politie stelt samen met de organisatie nader onderzoek in naar het incident en de doodsoorzaak van mr. Kim.

Op de websites van Challenge Family of de organisatie zijn nog geen nadere mededelingen gedaan.

Het is het vierde dodelijk slachtoffer tijdens triathlons dit jaar. Steeds liep het fataal af tijdens het zwemmen. Vorig jaar moesten 23 personen hun deelname aan een triathlon triest genoeg met de dood bekopen. Vrijwel allemaal grote triathlonevenementen met meer dan 1000 deelnemers en hoofdzakelijk tijdens het zwemmen.

Of het ooit tot een limitering van het aantal deelnemers komt….de tijd zal het leren.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.