Zilver voor Luna de Bruin; Ian Pennekamp vierde in Europe Triathlon Cup race Rzeszów

VRIJDAG – Luna de Bruin is zeker ons talent voor de toekomst, laten we zeggen Olympische Spelen Los Angeles. Feitelijk schurkt de Wijk aan Zeese nu al tegen de Europese top aan getuige haar klasseringen vorig weekend en vrijdagmorgen. Toen vierde in de Poolse EC te Kielce, vandaag nog twee plaatsen dichterbij de zege in de Europe Triathlon Cup in Rzeszów. Ze werd deze vrijdagochtend tweede achter de Italiaanse Chiara Lobba. Tussen winnen en tweede worden zat 9 seconden verschil.

Oranje-dagje

Luna derde uit het water
Luna had 38 seconden achterstand na het zwemmen. Toch was ze daarmee al als derde uit het water. Heeft alles te maken met Therese Feuersinger, de Oostenrijkse die zo enorm hard door het water glijdt dat de rest gezien is. Knap was hoe ze met fietsen uit de greep van het jagende peloton bleef. Helaas moest Feuersinger dat bekopen met een minder snel loopnummer, waarin ze nog buiten het podium terecht kwam als vierde.
Luna deelde haar race beter in, bleef dus in de groep achter de Oostenrijkse en sloeg haar slag bij het lopen. Met 17.36 minuten had ze de derde looptijd en was ze tweede achter Lobba, die een week eerder in Kielce nog tiende werd. Brons was er voor Julia Bröcker. Feuersinger werd dus vierde en vervolgens de Sloveense Tjasa Vrtacic.
Aniek Mars keerde ook weer terug in competitie. De Overijsselse deed pas haar eerste triathlon van het seizoen. Ze besloot de eerste maanden van het jaar aan wielerwedstrijden mee te doen en pas in Rzeszów de driekamp op te pakken. Het moet voor Aniek weer even wennen geweest zijn, bij het zwemmen miste ze nipt de aansluiting en dat verschil maakte ze feitelijk niet meer goed. Aniek finishte als 30e op ruim vijf minuten van Chiara Lobba.
Ian nu wel een klapper: vierde
Ook een Nederlands duo bij de mannen met ook daar een uitschieter en een middenmoter. Ian Pennekamp speelde in zijn eerste races dit seizoen nog geen grote rol, maar in Rzeszów was het wel raak. Ian finishte als vierde achter de Duitser Henry Graf, de Hongaar Gergo Dobi (snelste zwemmer) en de Brit Barclay Izzard.
Ian werkte zich wel naar voren na als 31e uit het water gekomen te zijn. Zijn achterstand toen was 38 seconden, maar zijn derde fiets- en vierde looptijd vergoedden veel. De Fransman Paul Georgenthurm, in Weert 2019 Europees juniorenkampioen, werd vijfde. De Brit Oscar Rogers zesde. Voor Dorian Horsten was een 32e plaats weg gelegd op 3,5 minuut van de winnaar. Voor Horsten is deze wedstrijdreeks relatief dichtbij huis: hij woont immers in Polen.
De World Paratriathlon Cup in het Italiaanse Taranto trok paratriatleten van over de hele wereld, behalve uit Nederland dit keer. Maar geen nood: zodra de Spelen er zijn, zullen onze troeven er heus kansrijk zijn.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.