Erik-Simon Strijk revancheert zich met winst in TriAmsterdam; Myrna van Duijven wint ook

ZONDAG – In zijn laatste jaar als pro pakt Erik-Simon Strijk nog een groot aantal – vooral Nederlandse – wedstrijden mee. De Roosendaler heeft in elk geval zijn ’thuiswedstrijd’ in Oud Gastel en later ook Almere nog op het programma staan. Vandaag was hij in TriAmsterdam. Hij won met groot machtsvertoon de race.

Vorige week kwam hij in Nieuwkoop niet lekker uit de startblokken. Na het fietsen lag ES twaalfde op twaalf minuten van leider Pim van Diemen. Tijdens de halve marathon stapte zowel Pim als Erik-Simon uit. Geen tijd om lang bij stil te staan, want vandaag mocht de enig overgebleven actieve Strijk-brother opnieuw aan de bak.

 

Het ging hem stukken beter af. Wat heet. Niet gehinderd door de harde wind zette Erik-Simon Strijk iedereen op een stevige achterstand. Hij finishte na 4.06.34 uur op deze halve en daarna was het toch dertien minuten wachten vooraleer thuisfavoriet Niels Esmeijer zich meldde: 4.19.54 uur. Derde werd eveneens een Amsterdammer: Francesco Cauz in 4.21.44 uur. Hij was wel de snelste zwemmer.

Daarna volgde Guus Reurink, daarmee achter Niels al de tweede master. De vijfde plaats ging naar Jelle Verschuure en vervolgens Ivo Wouters.

Bij de vrouwen was de spanning in de race ook snel verdwenen, want Myrna van Duijven won in 5.01.47 en pas negen minuten later volgde Lieve Bouwman als tweede en op twaalf minuten van de winnares was het Lisa van den Bossche, die brons scoorde. Op Erik-Simon, Niels en Myrna na stonden er geen grote namen aan de start. Logisch met zo’n enorm drukke kalender en de Eredivisie vandaag in Weert. Wel was het in de hoofdstad druk met deelnemers, naar verluid zo’n 1500. Hetgeen natuurlijk goed is voor de sfeer, want een Amsterdams feestje werd het beslist.

ZONDAG 9 JUNI: TRIAMSTERDAM
M:
1.Erik-Simon Strijk 4,06.34
2.Niels Esmeijer 4.19.54
3.Francesco Cauz 4.21.44
4.Guus Reurink
5.Jelle Verschuure
6.Ivo Wouters
7.Cas van Trierum
8.Jacco Langerak
9.Remon Hemmes
10.Dennis de Knijff
V:
1.Myrna van Duijven 5.01.47
2.Lieve Bouwman 5.10.31
3.Lisa van den Bossche 5.13.22
4.Joke Duijnisveld
5.Milly Attema

Aan de halve afstand deden 342 deelnemers mee. De estafette werd gewonnen door het team JJL in 5.20.14 uur.

De standaard triathlon werd gewonnen door Thomas van de Dop. De Dolfijn-atleet klopte ‘still-going-strong’ Marcel Gierman en Timo ten Brink. Bij de vrouwen bestond het podium uit Saskia van Vugt, Richelle Kuijper en Elide Delaiti. Aan deze afstand deden liefst 667 atleten mee. De sprint-race tenslotte leverde zeges op voor Ruan Kruger en Milou Schuitenmaker. Hierop 130 deelnemers, maakt 1149 individuele triatleten (en 33 trio’s) in totaal.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.