De Maasdijk triathlon voor Olaf van den Bergh en Femke van de Water; 3e Divisie voor Merlijn Gootjes

ZATERDAG – Het zit de triathlonorganisaties niet mee. Is het geen blauwalg dan zijn het wel de hoge golven. Bij De Maasdijk triathlon bij Oss speelde weer iets anders. Het zwemwater zou prima in orde geweest zijn, ware het niet dat na de enorme brand bij logistiek bedrijf Vice Versa de waterkwaliteit verslechterde en ook een paar weken na dato niet op orde. Op 7 juni moest de organisatie noodgedwongen beslissen dat na overleg met waterschap, gemeente en GHOR het zwemonderdeel te schrappen.

Duathlon voor topper Olaf van den Bergh

Het werd dus een duathlon 4/40/10 en voor de teamcompetitie 3e divisie 3/20/5. Een format, die bijvoorbeeld Mathijs Weijkamp wel goed ligt. Maar hij had nog wel even buiten Olaf van den Bergh gerekend. De toptriatleet uit Arnhem kan niet alleen op lange afstanden goed uit de voeten, hij heeft ook voldoende snelheid in de benen. Won al eens de open serie Challenge Almere, startte op Hawaii en kwam twee weken terug nog tot 8.05 uur op de Ironman Hamburg. Om maar eens een paar resultaten van Olaf te noemen, die ook wel eens haast in marathons. En dan te bedenken dat hij voormalig Nederlands kampioen 400 meter is.

Foto: Fons Sluiter

Een topsportman eerste klas dus, die in 1.43.29 uur de race won. Mathijs Weijkamp uit Driel volgde als tweede in 1.47.45 uur en de Belg Stef Gielen was de nummer drie in 1.48.01 uur. Negen minuten na Olaf volgde Tom Hopman als nummer vier. De Zeeuw Ruben Jumelet en streekfavoriet Rob van den Elzen bleven ook nog onder de twee uur.

Geen Grapje

De Rotterdamse Femke van de Water had ook weinig te vrezen. Onbedreigd liep ze naar de zege in 2.13.47 uur. Imola Pialla afkomstig uit Frankrijk, woonachtig in Apeldoorn volgde 3,5 minuut later en streekfavoriete Corina Knijnenburg (D50!) was kort achter Imola de nummer drie. Eveneens uit Oost-Brabant kwamen Sanne van Duinhoven en Elke de Mol, goed voor de plaatsen vier en vijf. Imola Pialla kennen we van de Tour d’Estonie: 21 etappes op de ergometer. Beste trio was Geen Grapje XXL in 2.02.40 uur.

Op de sprint afstand was Koen Magnee de beste voor Patrick Dekkers en Wout Hendriks. Top drie bij de vrouwen bestond uit Anne van de Meulegraaf, Fleur Kalberg en Gerja Petter. Twee paratriatleten deden ook mee, daarvan was Jeroen van Waardenburg de sterkste.

3e Divisie

De Sportzot 3e Divisionisten Zuid reisden ook af naar De Maasdijk, waar behalve triathlon ook een marathon werd gehouden, een inline skate-event en een wandel- en fietstocht. Snelste in de divisie was Merlijn Gootjes van AV Clytoneus 2 uit Woerden. Zestien seconden later was Sebastian Sterk van TV Arnhem uit Arnhem de nummer twee. Pim van der Marel volgde als derde van de Westland Triathlon Vereniging. Toch ging de teamwinst naar een andere formatie namelijk RDG 2 uit Rosmalen. Een mooie opsteker voor de ploeg, die zondag haar eigen organisatie heeft. De formatie bestond uit Jeroen de Rond (9e), Harm Verhoeven (10e), Harrie van der Vegt (14e) en Bas Claassens (41e).

In totaal stonden er op De Maasdijk triathlon 273 atleten aan de start.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.