Challenge Family ontdekt China; Slots te kust en te keur; Snelle Lars; Sarissa gaat nu voor Gastel

VRIJDAG – Even wat korte nieuwtjes. Challenge Family heeft weer een wedstrijd in huis gehaald. In Beijing wordt al sinds de aanloop naar de Spelen van 2008 een Olympische triathlon georganiseerd. Die wedstrijd gaat nog steeds over de Olympische en sprint afstand en hoopt dit jaar een sterk veld te krijgen door aan te sluiten bij Challenge. Het is voor het eerst dat Challenge Family China aandoet. Wel is al jaren de Challenge Taiwan aan de koepelorganisatie verbonden. En er werd in 2020 nog ingezet op de Challenge….Wuhan. We weten allemaal hoe dat gruwelijk fout ging toen daar het eerste coronageval werd gesignaleerd.

Challenge China

Het allitereert wel lekker: CHallenge CHina. De race is overigens op 7 en 8 september, dus een week voor Challenge Almere maar of dat elkaar erg bijt? Challenge CEO Jort Vlam zal er extra vlieguren voor maken om dat septemberweekend en in Samarkand, Uzbekistan en in Montreal, Canada en in Beijing te zijn om vervolgens zijn thuiswedstrijd nog te kunnen aanschouwen. Zelf houden wij het dat weekend maar gezellig bij de triathlon van Weesp, schat ik….

Slots, slots, slots

Volgens ingewijden loopt het nog niet storm met triatletes, die meedoen aan het WK Ironman Nice. Zou Ironman er wakker van liggen, dachten wij. Misschien is het geen doel op zich meer om langs Ironmans wereldwijd een slot af te dwingen voor het WK. Feit is dat vrijwel alle Ironmans en Ironmans 70.3 meer dan 2000 deelnemers trekken en dat zijn aantallen waar de andere labels slechts incidenteel aan komen. De magie van IM is nog lang niet uitgewerkt, maar per se naar Nice of Hawaii? Nee, dat vinden sommige triatleten niet meer zo belangrijk. In Hamburg gingen de slots als zoete broodjes over de toonbank, omdat lang niet iedereen interesse toonde.

Tweevoudig IM Hamburgwinnaar Wichert snelle jongen

Over Ironman Hamburg gesproken. De snelle tijden waren ongetwijfeld ook te danken aan de gunstige weersomstandigheden en de afstanden: 3,8 zwemmen, 177 km. fietsen en 41,1 km. lopen. Toch 4 kilometer te kort, maar ach: voor de statistieken zijn die snelle tijden wel interessant. Lars Wichert, twee jaar terug ook al winnaar van Ironman Hamburg (toen in 8.12) was de snelste in 7.50.42 uur. Agegroupers waren niet eerder zo snel als Lars. Of we van een wereldrecord mogen spreken, laten we aan jullie verbeelding over.

Come-back Sarissa pas in Oud Gastel 

Sarissa de Vries miste de triathlon van Nieuwkoop en had vervolgens haar hoop gevestigd op deelname aan de Challenge Gdansk in Polen. Het komt er niet van. Een blessure houdt de Limburgse nog even uit de running. Bijna een jaar geleden is Sarissa bevallen van dochter Imke. Ze nam de tijd om daarvan te genieten en te herstellen (zie interview wat Marloes met haar maakte). Nu leek ze klaar voor de races, maar het moet nog even een weekje worden uitgesteld. De heupblessure hield haar nog iets langer aan de kant, maar als het allemaal mee zit keert ze volgende week terug in competitie in Oud Gastel. Een week later wordt het of Stein of IM 70.3 Les Sables en dan later dit seizoen IM Barcelona met als doel kwalificatie voor het WK Ironman Hawaii 2025.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.