Rondje XTerra-races: Brazilië, Amerika, Canada, Tsjechië en Zwitserland

VRIJDAG – De XTerra-races zijn de voorbije weken ook gewoon door gegaan. Niet zo veel Nederlanders aan de start, maar toch. Wie compleet wil zijn….

De XTerra Brazil was in Ilhabela. De winnaar was de nummer drie van vorig jaar, Hugo Amaral. De Braziliaan was klaar in 2.40.58 uur. Sabrina Koester Gobbo prolongeerde haar titel in een eindtijd van 3.22.46 uur.

XTerra Amerika

De Amerikaanse XTerra in Magnolia Hill Ranch kreeg wederom Kyle Grieser als winnaar. De Amerikaan legde de crosstriathlon af in 1.58.09 uur. De snelste vrouw was topfavoriet Meredith Gardner in 2.27.52 uur. Een andere Amerikaanse XTerra in South Bend Northern Indiana werd gewonnen door Lucas Wright in 1.45.39 en Bettina Keppers in 2.12.39 uur. En de derde Amerikaanse XTerra uit de voorbije weken was Fort Collings. De Nieuwzeelandse pro Kieran McPherson won in 1.30.31 uur voor de Amerikanen Branden Scheel en Scott McMalcom. Snelste vrouw was Allie Diehl in 1.54.01 voor Avery Harris en Karly Powell.

Het Canadese Mont Tremblant heeft behalve Ironman-races ook een XTerra. Die race was op 9 juni. De winst ging naar de Canadees Calvin Walsh in 2.45.06 uur en naar de Canadese Carolyne Guay in 3.05.47 uur.

XTerra Valachy

Ook in Europa waren nog enkele XTerra-races. In het Tsjechische Valachy was Karel Dusek vorig jaar nog de snelste, nu werd hij geklopt door Radim Grebik. Filip Zajac was de nummer drie. Bij de vrouwen net omgekeerd. Jana Dubcova ging van zilver naar goud in 3.00.35 uur. Elke Innerebner en Iveta Ricankova waren de nummers twee en drie. Allemaal de Tsjechische nationaliteit.

Bart is negentiende

De enige race waar we nog een Nederlander aantroffen was de XTerra Zwitserland in Vallee de la Brevine. De Fransman Valentin Rouvier won in 2.58.17 uur. Hij klopte de Zwitserse favoriet Xavier Dafflon en een andere Fransman Nicolas Dure. Brabander Bart Cooymans was als negentiende binnen. De Italiaanse Bianca Morvillo finisht in 3.36.09 uur en daarmee snelste vrouw. Carole Perrot uit Zwitserland en XTerra-specialist Lizzie Orchard uit Nieuw-Zeeland scoorde brons.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.