De verhalen achter de triatleten van Challenge Roth; alle 75 Nederlandse deelnemers morgen

ZATERDAG – Challenge Roth is niet alleen The Home of Triathlon voor vele toppers, ook voor talloze agegroupers. En achter elke deelnemer zit een verhaal. Challenge Roth zette er een paar op een rij.

Triatleet van 2.06 meter

Zoals Zdeno Chara. Deze 47-jarige ijshockeyspeler is ongetwijfeld de langste deelnemer van allemaal. Met zijn 2.06 meter toren Chara boven iedereen uit. Je zou eerder denken dat ie aan basketbal doet. Hij speelde 1680 wedstrijden in de hoogste league. In de ijshockeywereld kennen ze hem als Big Z. Hij liep al diverse marathons. Boston en Londen deed hij kort achter elkaar en daar kwamen zijn lange benen al tot een 3.11 marathontijd. Nu maakt Zdeno zijn debuut op de full distance Challenge.

Jonas Deichmann

Met startnummer 120 gaat Jonas Deichmann van start. Logisch, want deze veelvraat is bezig 120 dagen achter elkaar de Challenge Roth af te leggen. De meeste dagen heeft hij geen tegenstanders, maar morgen krijgt de Duitsers plots duizenden deelnemers om zich heen. Zij kunnen maandag gewoon weer uitrusten, maar Jonas gaat dan verder met z’n volgende Challenge Roth. Net zo lang toe ie er 120 heeft afgelegd.

Chris debuteert in Challenge

Chris Nikic was in Ironman Florida 2o20 de eerste atleet met het Syndroom van Down. Twee jaar later voltooide hij Ironman Hawaii. En nu wil de 24-jarige Nikic zich uiteraard ook laten zien in de Home of Triathlon. Altijd 1 procent beter, dat is het motto van Chris.

Zanger Bendzko

In ons land minder bekend, maar in Duitsland kan hij niet normaal over straat: singer-songwriter Tim Bendzko. Hij is bekend van het nummer Nur noch kurz die Welt retten. Hij is ook de zanger van het officiële EK voetballied. Nu Duitsland niet meer mee strijd, legt elke Duitse sportliefhebber de focus op Challenge Roth natuurlijk. De zanger maakt in Roth zijn debuut op de hele.

Verder doet de vermaarde schrijver Christian Krömer mee. Hij inspireerde miljoenen mensen op social media met zijn grootmoeder Lissi. De auteur van diverse bestsellers debuteert op DATEV Challenge Roth.

En in navolging van Team Hoyt is er opnieuw een soortgelijk team namelijk de broers Theophile en Valentin Francavilla van het Team Wez.

Nederlandse deelname

En welke 75 Nederlanders doen er morgen allemaal mee in Roth? Wij tippen bij de mannen een hoge positie voor Jesse van Hulst, Thomas Hounjet, Tijmen van der Burgt en Peter-Johan Dillo. Bij de vrouwen zijn alle ogen gericht op Els Visser, Dieuwertje Bax en Heleen Moes. Van de Challenge groep Nederland doen Tim Moria en Jefry Visser mee.

Robin Aerts
Menno van Baardewijk
Dieuwertje Bax
Stephan Benninga
Mark van den Bergh
Arie Bijl
Cora Blankendaal
Joris de Boer
Mike van den Breul
Tijmen van der Burgt
Ruben Crusio
Joost van Daele
Mercedes Dahoe-Sierhuis
Wesley de Does
Peter-Johan Dillo
Edwin Drieszen
Jelte van Eeuwijk
Rob van den Elzen
Carsten Estl
Wannie Friderichs
Sander Geerlings
Onno van Gils
Aart Goede
Monique Haans
Richelle van Helten
Dimitri Hoekstra
Werner Hoppenbrouwers
Thomas Hounjet
Jesse van Hulst
Nick Jacobs
Jorgen Janse
Guido Janssen
Guus Janssen
Jeroen Karamat Ali
E. Kayacan
Jesper Kleingeld
Gerard Koning
Michael Krijnen
Emma Leenders
Robert Loeff
Yarno Maas
Frank Maasdam
Govert van Meerkerk
Uladzimir Mihura
Heleen Moes
Robin Mol
Tim Moria
Cecil Pas
Dave Peters
Eric Pronk
Erik Radix
Menno Rijkaart
Ruud Roemersma
Bart Schilders
Bilbo Schreiner
Pieter Senster
Egbert Siebrand
Karin Sloove
Mark Slotboom
Xander Soudant
Yannick Speetjens
Willem Stevens
Silvia Stoop
Mitchell Surstedt
Sander Tazelaar
Marcel Veenendaal
Harrie van der Vegt
Arnold Vellinga
Jelle Verschuure
Niek Verwoerd
Els Visser
Esther Visser
Jefry Visser
Willem van der Voort
Marloes Vos

Wij van Trikipedia wensen alle deelnemers aan Challenge Roth zondag veel succes en plezier!

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.