Ironman Nice naar ‘WK-weekend’; Outlaw schuift en dat doet ook Groene Loper Run – WTJ 1765

VRIJDAG – Schuiven, schuiven, schuiven. Het is maar goed dat we onze wedstrijdkalender tegenwoordig digitaal bijhouden, anders was het een boel strepen, gummen en opnieuw schrijven geweest. Ook vandaag kondigen weer enkele wedstrijden hun uitgestelde datum aan. Het gros van de grote, internationale evenementen wil niks liever dan dit jaar nog haar race terug op de kalender plaatsen. Want twee jaar zonder….dan wordt het steeds moeilijker om de draad op te pakken.

De belangrijkste race, die opschuift is Ironman France oftewel de klassieker in Nice. De Ironman stond gepland op 13 juni, maar dat achten de Franse organisatoren nog te vroeg voor de favoriete race van onder andere Frederik van Lierde. De uitwijkdatum was snel gevonden: zondag 12 september. Op die dag hadden de Fransen de Ironman 70.3 Nice al geprogrammeerd dus hele en halve triathlon vallen nu samen. Dat er opnieuw een wedstrijd bij komt in het weekend van het WK Almere is minder gunstig. Anderzijds zullen triatleten tegen die tijd zo gretig zijn dat ze alle gelegenheid aangrijpen om weer wedstrijden te doen. En het blijft toch een wereldtitel, die klaar ligt in de Flevopolder. Dat gebeurt niet ieder jaar, terwijl Nice volgend jaar gewoon weer in juni terugkeert.

Nog een wedstrijd, die opschuift is de Outlaw Half in het Britse Nottingham. Niet op 16 mei, maar een maandje later op 20 juni. Of het dan al wel kan, blijft natuurlijk de vraag. Ironman Nieuw-Zeeland, normaliter dit weekend, staat al op de kalender voor 2022. Ietsje later dan gebruikelijk namelijk 27 maart 2022 en dan samen met haar 70.3 Ironman.

Dichterbij huis moest onze mediapartner Extra Leisure gaan zoeken naar een nieuwe datum voor de Groene Loper Run Maastricht. Voorlopig is die in november gevonden en dat lijkt ons een veilige keus, aannemende dat we dat een heel eind door het nationale vaccinatieprogramma heen zijn. Hierbij het persbericht van onze vrienden van Extra Leisure:

De Groene Loper Run Maastricht, die oorspronkelijk doorgang zou vinden op Paasmaandag 5 april, wordt opnieuw verplaatst. Reden hiervoor zijn de aanhoudende maatregelen en beperkingen rondom het Corona virus.

 ,,Wij geloven dat sporten en sportevenementen bijdragen aan een gezonde levensstijl en zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is om op een veilige manier sportevenementen te organiseren. Toch hebben we het evenement opnieuw moeten verplaatsen. Op dit moment is het de enige juiste keuze. De veiligheid en gezondheid van atleten, personeel en vrijwilligers staan bij ons altijd voorop”, aldus Rob Frambach, directeur van organisator Extra Leisure.

Beslissing in goed overleg

De beslissing om het evenement geen doorgang te laten vinden op Paasmaandag 5 april is in goed overleg met de gemeente Maastricht en de veiligheidsregio genomen. De start- en finish van de derde editie van de hardloopwedstrijd zou plaatsvinden op het terrein aan de Marathonweg bij de Geusselt, onder Maastrichtenaren beter bekend als het Circusterrein.

Nieuwe datum

Organisator Extra Leisure heeft al een nieuwe datum op het oog. Frambach: ,,We schrijven 14 november 2021 met potlood in onze agenda. Echter, deze datum is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeente Maastricht.” De wedstrijden die op het programma staan blijven ongewijzigd: de OrthoMosa 5 km, ProRunFit 10 km, Rabobank Halve Marathon en Maastricht Marathon. Atleten zijn middels een e-mail geïnformeerd over het verplaatsen van de wedstrijd en hun inschrijving.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.