Geen Amsterdam Nieuw West triathlon in 2021; Vietnam; Triathlete/USA; Vespa Team van Crowie – WTJ 1771

WOENSDAG – Geen 15e editie van de Amsterdam Nieuw-West. Dat maakte organisator Ralph Hienkens gisteren bekend. Op de derde lustrumuitgave is het dus twee jaar langer wachten. ,,We hebben overleg gevoerd met overheidsinstanties en komen gezamenlijk tot de conclusie dat ook in juni nog te veel onzekerheden zijn voor evenementen op deze schaal”, aldus Ralph, die alleen kan zeggen dat de 15e editie wederom een jaar wordt opgeschoven.

De stadstriathlon in en rondom de Sloterplas is altijd bijzonder in trek. Ralph en Klaas de Leth waren in 2006 de eersten, die in de hoofdstad weer een triathlon neerzetten. Later kwamen de Bosbaan en Amsterdam Triathlons met toch wel een ander karakter dan hetgeen in het Sloterpark werd neergezet. Erkenning kwam er ook met de NK’s sprint en Olympische afstand en Eredivisie-competities. Een gooi naar een EK-organisatie mislukte. Weert kreeg het EK 2019 toebedeeld. Wie weet in de toekomst nog eens, al moet Ralph daar toch nog eens diep over nadenken. Hoe dan ook de reeds ingeschreven deelnemers krijgen hun inschrijfgeld (min administratie kosten) teruggestort. ,,We schuiven weer een jaartje verder.”

Geen Challenge Vietnam zondag

Challenge Miami en Ironman 70.3 Dubai compenseren in ruime mate de wedstrijden, die aanstaand weekend niet door kunnen gaan. Zoals op zondag een andere Challenge-wedstrijd, namelijk die van Vietnam. Vanwege de reisrestricties naar Vietnam zit er voor de organisatoren niets anders op dan voor de tweede maal de race te cancellen.

Dankbaar is de organisatie voor alle steun die het mocht ontvangen vorig jaar, gedurende de pandemie en ook nu 14 maart 2021 geen optie is. Challenge Vietnam legt het als volgt uit:

Despite great passion and abundant interests from so many triathletes, local and international, Challenge Vietnam is affected by the ban of “non-essential” International/Regional travels. Considering the situations, pandemic and restricted travels, we acknowledge that international athletes and triathlon qualified experts can not come to Vietnam either 2020 or any time in 2021. As such, being unable to assure the safety and the quantity of participants, Challenge Vietnam Organization Committee deeply regrets to officially announce the CANCELLATION OF CHALLENGE VIETNAM 2021, which was scheduled to be held on the 14th of March 2021, Nha Trang City. Stay safe and be passionate triathletes wherever you are!

Challenge Vietnam werd in 2016 voor het eerst gehouden, vervolgens twee jaar niet en in 2019 voor het laatst met Steve McKinna en Laura Dennis als winnaars met de Nederlandse Emily Donker op een derde plaats. Dus waar feitelijk dit jaar de zesde editie al gehouden had kunnen worden, wachten de Vietnamezen nog op aflevering drie.

Nog niet van de kalender, maar wel opgeschoven is de Ironman 70.3 in het Canadese Muskoka. De stad waar Rob Barel ooit brons haalde op het WK Olympische afstand verschuift haar halve triathlon van 11 juli  naar 29 augustus.

Ander Amerikaans nieuws: het magazine Triarhlete en het ‘bondsblad’ van USA Triathlon hebben de handen ineen geslagen en brengen voortaan gezamenlijk Triathlete uit. Hoofdredactrice Kelly O’Mara legt het in haar voorwoord ‘Tri, together’ haarfijn uit. Het is een dik eerste nummer geworden boordevol tri-nieuws, materialen en achtergrondverhalen. Uiteraard staat Chris Nikic erin, maar minstens zo interessant is het artikel over Khadjah Diggs. Zij zwengelt haar missie van Diversity Inclusion Syndicate (DISK, iedereen moet mee kunnen doen!) aan en doet dat als moslima op bewonderenswaardige wijze.

Schreven we onlangs nog hoe sterk het Bahrain Endurance 13 Team (samen goed voor 20 wereldtitels!) is met Jan Frodeno, Daniela Ryf, Vincent Luis, Javier Gomez, Alistair Brownlee, Henri Schoeman, Kristian Blummenfelt en Tyler Mislawchuk onder anderen in de gelederen en Chris McCormack als CEO, daar komt nu een nieuw team bij. Niemand minder dan drievoudig winnaar Craig Alexander wil tegenwicht bieden aan de mogelijke overmacht van het Bahrain Endurance 13 Team.

Crowie presenteerde 10 maart zijn nieuwe Vespa Triathlon team waar eind dit jaar twaalf topatleten in opgenomen zullen zijn. De aftrap was in elk geval goed met Lucy Charles-Barclay, Heather Jackson, Sarah Crowley en Rudy von Berg. Alle vier zijn aanwezig en starten vrijdag in de gloednieuwe Challenge Miami. In de ‘Hawaii-strijd tussen Macca en Crowie is de stand 1-3 gebleven. Maar McCormack kan als coach voorlopig nog wel even op voorsprong blijven met zijn team vol wereldsterren.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.