Winst voor Sarissa de Vries in Challenge Riccione – in gesprek met haar.

Na haar tweede plaats 14 dagen geleden in Callenge Gran Canaria, was het vandaag de overwinning in Riccione voor Sarissa. Natuurlijk even nakletsen na de race met haar.

Wat een seizoen en dat in een Coronatijdperk, er zijn seizoenen geweest dat ik helemaal niet aan dit soort wedstrijden toe kwam. Ik zie haar niet, maar ik weet zeker dat ze met enig onbegrip over de successen mij te woord staat.

We starten in een rollingstart en met starnummer 5 kon ik in de eerste groep weg. Op de terugweg werd ik ingehaald door twee meiden, ik vermoedde dat dit Lee en Zane waren en dat bleek te kloppen; Lee was 10 seconden na mij gestart en Zane 30 seconden. Het voelde een beetje als: ik zit vooraan maar ook toch op achterstand.
Al vrij snel bleven Lee en ik samen en ik ben het eerste stuk bij Lee gebleven. Een technisch stuk is niet echt mijn ding. Vervolgens gingen we vals plat ophoog, toen heb ik de kop overgepakt, rechtdoor en gas, dat is mijn ding. Bij de volgende klim had ik gelegenheid om achterom te kijken en zag ik Lee niet meer. Na 1 ronde stond mijn vriend/coach Maarten daar en gaf aan dat ik 20 seconden voorsprong had opgebouwd-dus eigenlijk 10. In de tweede ronde kwam ik lekkerder in de flow en had ik op het keerpunt inmiddels 2 minuten  voorsprong. Dat was een behoorlijke opsteker voor me en ben door gegaan. 
De verrassing kwam toen ik in de wisselzone hoorde dat ik 4 minuten plus had op Lee.
Met lopen kon ik steeds uitlopen. Mijn horloge functioneerde niet goed, dus moest ik op gevoel lopen, maar als je steeds hoort dat je weer een paar seconden pakt, voelt dat heel fijn. Met het ingaan van de laatste ronde had ik meer dan 5 minuten voorsprong. Ik had twee stemmetjes in mijn hoofd; de ene ; het kan niet meer fout, de andere; er kan nog van alles gebeuren.
Pas in de laatste 100 meter heb ik het stemmetje -het kan niet meer fout- toegelaten en kon ik echt gaan genieten van de overwinning. Bizar,  een tweede en eerste plaats! 

Op mijn vraag waar die omslag in haar prestaties vandaan komt, komt ze terug op zaken die ze eerder in een artikel bij ons heel open vertelde: Sarissa de Vries 15 jaar in de triathlon sport: de ups en downs van haar triathloncarriere – Trikipedia.nl

Ik ben veel meer in balans, liever voor mezelf, niet meer met eten bezig, ik heb weer veel plezier in het sporten, zit lekker in mijn vel en niet meer obsessief bezig met moeten presteren en op gewicht moeten zijn. Nu is het:  Het is zoals het is en dat geeft rust! en dus resultaten.

De volgende race  voor Sarissa in de wedstrijd in Sankt Polten over drie weken, we bellen dan weer, spreken we af.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.