Jetze wint ook wegwedstrijd Oostende; volleyballer Jonker gaat voor triathlon; Preview zondag – WTJ 1841

ZATERDAG – Hij moest vol aan de bak, maar ook vandaag redde Jetze Plat het in de wegwedstrijd van Oostende. De dubbel dus in de Belgische kustplaats voor de Amsterdamse topatleet en een mooie opsteker richting Olympische Spelen Tokyo waar Jetze voor drie Olympische titels gaat. Dat zou een unieke score zijn: goud op de tijdrit en wegwedstrijd handbiken, goud op de triathlon. In de vorm waarin hij nu verkeert, zien we Jetze er toe in staat.

Close finish; Geert vijfde

Close finish dus met Thomas Fruhwirth, die ook in triathlons zijn mannetje staat. Derde nu niet Geert Schipper, zoals eerder op de tijdrit. Het was de Rus Sviatovslavskii, die brons haalde. Geert kwam nu als vijfde over de finish. Het was een wedstrijd over 70 kilometer en die ‘raffelen’ de mannen af in 1.41.37 oftewel een gemiddelde snelheid van 41,3 km/uur. Gek genoeg was er onder de 28 deelnemers geen enkele Belg.

Lennen Jonker op weg naar triathlons

Hardlopen deed vandaag voormalig topvolleyballer Lennen Jonker uit Bruinisse. De Zeeuw was aanvaller aan het net op het allerhoogste niveau, maar transformeert na 23 jaar tovolleybal tot triaatleet. In de aanloop naar zijn eerste triathlons is Lennen al in hardloopwedstrijdjes te zien. Vandaag liep hij een solo marathon over Schouwen-Duiveland vanuit Bruun langs Zierikzee en het Watersnoodmuseum terug naar Bruinisse. De 42 kilometer waren ook voor het goede doel, lokale projecten voor patienten met Parkinson. Zijn eigen doel was ook duidelijk aangegeven: onder de 3 uur blijven. Dat lukte. Met 2.59.20 uur was zijn missie geslaagd en toen er ook nog eens 5100 euro bleek opgehaald, was het een meer dan geslaagde dag. ,,Een mooie ochtend, veel publiek en ook mensen met parkinson langs de kant.” We gaan Lennen uiteraard straks ook volgen als triatleet.

Morgen, zondag beginnen we vroeg. De Challenge Riccione zal vanaf half tien via de socials live te volgen zijn. In de middaguren komen de Powerman Mafra en de Sittard kwalificatiewedstrijden erbij, waarvan we uiteraard verslag doen. Op elke locatie is onze Trikipedia-correspondent aanwezig om de reportages tot ons te brengen.

We maken er een mooie, en waarschijnlijk ook warme, zondag van!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.