B-finales EK Kitzbuhel: Robin tweede; Aniek 12e, Sonja 14e; Gjalt 17e – WTJ 1899

ZATERDAG – De eerste wedstrijden op het EK Kitzbuhel zitten er al weer op. Het betreft de B-finales bij de junioren. In de eerste B-finale was Matthew Howard de snelste. De Brit is een kleinzoon van triathlonpionier Peter Howard, die tot op hoge leeftijd mastertitels in binnen en buitenland scoorde. De Spanjaard Igor Bellido Mikhailova werd op 15 seconden tweede en de Deen Oliver Holstrup Sahlberg derde.

Gjalt last van de hitte

Gjalt Panjer had gisteren al veel last van de Oostenrijkse hitte en dat werd er vanochtend niet beter op. In Europe Cup Caorle waren Mitch en Gjalt nog aan elkaar gewaagd (zesde en zevende), dit EK-weekend verloopt voor Mitch een stuk beter dan voor Gjalt. Mitch straks in de A-finales met wellicht zicht op een Europese medaille, Gjalt nu zeventiende in de B-finale. Vanwege zijn heupblessure, waardoor het gisteren in de kwalificaties al niet lekker ging, bleef Jesse Cuijpers in deze B-finale wijselijk aan de kant. De Limburger zal wellicht ook morgen niet op de Mixed Relay in actie komen.

Robin uitstekend tweede in B-finale

De B-finale bij de juniores leverde een prima tweede plaats op voor Robin Dreyling op twee tellen van de Zweedse Linn Suchomel. De Almeerse kwam samen met Sonja de Koning als vierde uit het water. Dat was een gunstige uitgangspositie, want zo kwamen beide Nederlandse meisjes in een kopgroep van zes terecht, die een lichte voorsprong hield op de rest. Bij het lopen viel Sonja terug, maar Robin kon het hoge tempo goed volgen, zette achteraf gezien de vierde looptijd neer en dat resulteerde in een tweede plek in de B-finale. De A-finale meegerekend klasseert Robin zich dus in de top 30 van Europa. De derde plaats in de B-finale (bij voetbal ook wel troostfinale genoemd) was voor de Hongaarse Dominika Peszleg.

Aniek sterk maar ook pech

Enige pech kon Aniek Mars niet ontzegd worden in deze B-finale. De Dalfense eindigde twaafde, vier seconden later kwak Sonja de Koning (benjamin van het veld) als veertiende binnen. Maar Aniek had wel een verhaal, want ze was op de fiets juist sterk inhaalwerk aan het verrichten, vond net aansluiting bij de kopgroep toen voor haar een meisje viel. Daarmee werd Aniek terug geworpen naar de tweede groep. Met de zevende looptijd maakte ze nog best indruk.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.