Genoten van fantastische Spelen; Triathlon NL staat weer op de kaart; Rachel een van de succesvolste triatleten op Spelen ooit; Wie neemt afscheid? – WTJ 1966

ZATERDAG – Dit is voor enkele weken mijn laatste WTJ. De dagelijkse bijdrage aan de Trikipedia-site komen in de vakantiestand. Dat wil zeggen dat Ruud de honneurs waarneemt en er dus weer RTJ’s zullen verschijnen. Wellicht niet met dezelfde frequentie, want Mister De Haan heeft het al weer razend druk met commentaar geven bij Eurosport (na de Spelen volgt de PTO Collins Cup eind augustus en daarna zullen er vast nog meer wedstrijden op het Europese sportkanaal volgen) en uiteraard het speakeren in den lande. Te beginnen dit weekend in Maastricht. Als hij daar zondagavond van terug is, zal er niet meteen een RTJ staan, maar neem maar van me aan dat we jullie van alle tri-nieuws op de hoogte zullen blijven houden, ook als ik in verre oorden vertoef. Wellicht hebben we naast Ruud nog een paar gastschrijvers.

De Spelen zijn nog niet voorbij, sterker nog: sommigen beweren dat ze pas beginnen zodra het atletiekprogramma aanvangt. Zo ver willen wij niet gaan. We genieten van elk sportmoment.  Dat deden we met een pracht vierde plek voor onze Leeuwen en Leeuwinnen vannacht, waarmee Rachel Klamer feitelijk na Alex Yee, Georgia Tayler-Brown en Katie Zaferes de meest succesvolle Olympisch triatleet is dit toernooi. Toch iets om te koesteren, al had ze wellicht vannacht minder power dan in de individuele race.

Balikesir met vijf Nederlanders

Genieten moeten jullie ook blijven doen. Van elk geboden sportmoment. In Maastricht dit weekend of misschien in Eupen net aan de andere kant van de grens. Of in het Turkse Balikesir, waar Joey en Kim van ’t Verlaat, Victor en Lucas Goene en Marit van den Berg uitkomen in de Europe Cup, allemaal al met het oog op Parijs 2024 of Los Angeles 2028. Wie zal het zeggen? De populaire Ostseeman is in Duitsland, Ironman heeft naast Maastricht races in Calgary en St. Petersburg.

Een week later is het weer in Oost-Europa te doen met de Ironmans in Gdynia en Tallinn, die trouwens vorig jaar ook doorging en waar Henk Galenkamp het zo goed deed. De Norseman staat op de rol, er is een Europe Triathlon in Riga met voor Nederland Sonja de Koning, Daaf Plomp en Hidde Morree en ook de Zwitserse Ironman 70.3 in Rapperswil-Jona staat op het programma. De XTerra-specialisten zijn dan in Portugalen de triathlon van Lommel keert weer terug. Nog een week later en het is bal in Frankfurt voor het Europees kampioenschap Ironman met deelname van Olympisch kampioen Kristian Blummenfelt. De Embrunman, het EK Powerman in Alsdorf. De aarde staat niet stil. de tri- en duathlonwereld gelukkig ook niet.

Afscheid (?)

Op een relaxte manier zullen we het blijven volgen. Maar eerst spreken we nog onze grote dank uit voor TeamNL. Triathlon staat weer op de kaart, dat zag je ook bij Studio Sport met de interviews met ons viertal. Achter het succes van het viertal zitten vele mensen, die dat mogelijk maakten. In het bijzonder noem ik Louis Delahaye. De man kreeg veel kritiek na het collectieve falen in Sydney 2000, nu 21 jaar later laat Louis zien dat hij van meer dan toegevoegde waarde is. Louis bedankt. Dat zeg ik ook omdat in de wandelgangen gefluisterd wordt dat Louis afscheid neemt als bondscoach van de NTB.

Over afscheid nemen gesproken. Ik ken nog iemand, die zich zoetjesaan terugtrekt uit het triathlonwereldje. Als een soort cliffhanger houden jullie het officiele bericht daaromtrent te goed….

Iedereen fijne sporttijd of vakantie en tot over een paar weken!

Wim

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.